lauantai 29. elokuuta 2015

Ekoja bongauksia

Tänään bongasin perhosen kaunopunahatussa. Tämä oli alkuperäinen syy kolmisen vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran kaunopunahattuja koitin istuttaa puutarhaan (ei silloin vielä onnistanut).Näin myös tämän syksyn ekan kurkiauran. Kamera sattui olemaan juuri kädessä.


Ja ostin ekat tulppaanisipulit. Nyt tulee mainos. Ei maksettu. Lahden siemen ja kone ostaa tulppaanit Hollanista irtona. Ja ne myydään irtona. Silloin tulppaanisipulin koko on suurin mahdollinen, suurempi kuin pusseissa. Ja se tunne on ihana, kun saa itse valita. Ihan kuin irtokarkkihyllyllä. Tulppaanisipuleita sekä narsisseja on jo. Laukat, krookukset ja muut kevätkukkijat ovat vielä tulossa. Näin tyhjän laarin mm. valkoiselle koiranhampaalle. Ehkä parin viikon sisään tulevat loputkin.


Ensin kirjoitan tyhjään pussiin tulppaanin nimen ja valokuvaan kyltin, jotta en unohda korkeuksia ja lajeja.Toistan tämän muutaman kerran.


Ostan hymyssä suin pussit. Tänään ostin vain 60 sipulia.


Näitä en istuta vielä, mutta kaikki pikkusipulit ja narsissit istutan heti, kun ne ostan. Eivät ehdi välillä kuivua.

20 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä, pikkusipulit ja narsissit heti multaan :-)
  Oi miten ihana Lahden siemen ja kone! Erinomaista palvelua tuollainen, vaikka vaatiikin myymälän henkilökunnalta laarien rakentamista ja myymäläjärjestelyä. Nää vanhat kaupan nimet on lisäksi niin kivoja. Kaiholla kaipaan yhä Nauvon keskustassa sijainnutta "Nagu korv och spik" -ruoka- & rautakauppaa (! kyllä !). Suomeksi Nauvon nakki ja naula :-D
  Minäkin bongasin tänään ekat sipulipussit puutarhamyymälässä, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja unohdin kehua palvelua. Jos olen ollut siellä multapussiostoksilla, henkilökunta on kantanut multapussit autoon. Voi siis mennä suoraan töistä työvaatteissa ja vaikka suoraan juhlista, ei multaannut omat vaatteet kaupassa. On kiva käyttää näitä vanhoja liikkeitä.

   Poista
 2. Ihania nuo perhoskuvat. Minäkin olen kantanut kameraa mukanani kun olen bongannut perhosia, mutta kuvia en ole onnistunut saamaan. Kiva katsella muiden onnistumisia. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina sattumaa, milloin kamera on mukana, milloin ei. Tämä perhonen ymmärsi olla suhteellisen paikoillaan.

   Poista
 3. No voi vitsi. Tuo kukkasipulien karkkikauppa on kyllä huippu juttu, olispa tääläki jossain, varmaan aika harvinainenkin suomessa. Perhonen aivan naamioituu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhonen ja kukka olivat aika samaa sävyä. Kukkasipuleiden karkkikauppa on kyllä yksi elämys.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! En nimittäin ole tiennyt että myyvät kukkasipuleita irtomyyntinä. Taitaa olla pakko hakea muutama pussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti. Minusta on ihan erilaista päästä itse valitsemaan sipulit. Tuntee käsissään, että sipulit ovat hyvälaatuisia.

   Poista
 5. Upeita sipuleita. Olisikin ihana valita itse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on jotain hienoa, päästä tunnustelemaan sipuleita.

   Poista
 6. Hieno valikoima sipuleita! Tänä keväänä huomasin sipulien koon merkityksen! Pienistä sipuleista tuli pieniä kukkia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kai se syykin, miksi tämä liike ostaa irtona. Saa suurimmat sipulit, kasvaa varmimmin suureksi.

   Poista
 7. Olisipa ihanaa päästä ostamaan kukkasipuleita tuollaisista laareista. Olen jossain leffassa nähnyt ja se on jäänyt mieleen.

  VastaaPoista
 8. Punahattu on houkuttaa perhosia! Muhkeita sipuleita, varmasti tulee hieno kukinta keväällä :)

  VastaaPoista
 9. Syksyllä on kiva piilottaa aarteita maahan;)

  VastaaPoista
 10. Oivoi nyyh kurkiaura. Punahatut ovat niin ihania. Yritin syynäillä sipulipussejasi mutten oikein nähnyt lukea. Täälläkin on noita avolaareja, ihana tuoksu, mutta teillä näyttäisi kyllä olevan halvemmat hinnat siellä. Sinulle tulee ihana kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin nyt uuteen postaukseen tulppaanit, jotka ostin. Ja suunnitelmia on muitakin. Toivottavasti ei ihan lähde mopo käsistä.

   Poista