keskiviikko 12. elokuuta 2015

Punahattu Magnus

Ristiturpa oli vierailulla aamulla. Eilen pestyn ikkunan läpi sain siitä kuvan. Onneksi se söi minun silmieni edessä vain rikkaruohoja. Olin nimittäin valmiina säntäämään jänisjahtiin, jos olisi koskenut punahattuihin tai muihin kukkapenkkien kasveihin.


Yritin jo pari vuotta sitten kasvattaa punahattuja. Ne eivät pitäneet suunnitelmistani. Nyt olen ostanut näitä valmiina taimina viime vuonna ja tänä vuonna. Nämä kyseiset Magnukset ovat honkkarin alesta, varmasti tämän vuoksi jäivät ihan tosi mataliksi. Mutta nyt siis ensimmäinen punahattu tällä pihalla kukassa, melko haalea on värinsä. Suurempia kaunopunahattuja, viime vuonna ostettuja, on tulossa kukkaan. Niiden nimi pitää jostain kaivaa, ellei niitä myyty nimettömänä. Taustalla samainen kurjenpolvi Orion, joka on moneen kertaa kuvattu. Keltaiset taustalla toisen penkin keltaiset liljat.

 

 

On hienoa, että saa nähdä jonkin kasvatuksen vihdoin onnistuneen, vaikka aika suurella avustuksella. Lehdet tosin ovat täynnä lehtokotiloiden tekemiä reikiä, mutta nyt en tuijottele niitä.

4 kommenttia:

 1. Mukavan värisiä hailukoita, ehkä väri siitä vielä kukan kehittyessä voimistuu. Meillä taas peurat syövät punahattujen kukkanuput, niin harvoin niitä näkee kukassa. Lehtiä kyllä on, eli elossa ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa nuo vielä hieman saada väriä pintaan. Eilen ei ollut vielä yhtään pinkkiä pinnassa. Kyllä nuo sinun peuratuhosi ovat niin harmillisia.

   Poista
 2. Kyllä sitä vaan ilahtuu pienestä. Luulin jo, että jokin ötökkä söi punahattuni kokonaan, mutta nyt ne ovat nuppuvaiheessa. Ihan vielä itse siemenestä kasvatettuja. Oi tätä onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa, että olet saanut omat siemenkylvöt jo tuohon saakka. Kohta kukkii.

   Poista