perjantai 21. elokuuta 2015

Ilahduttajia

Tänään ilahduttavia asioita auringon ja lämmön lisäksi löytyy puutarhasta. Punatähkä avautuu ensimmäisen kerran tässä puutarhassa. Värit eivät ihan mätsää noiden meksikonhanhikkien kanssa.


Kärhö Madame Julia Correvon on nyt ihan oikean kärhön kokoinen, toivottavasti tulevina vuosina vielä tuuheampi.Kärhö Aljonushkassa on paljon nuppuja vielä.


Päivänlilja jaksaa yhä. Taustallaan yhä jotenkin kukkivat tähtiputket. Tosin pikkuisen resuisen näköisenä.

Vaalean lilat ja korkeat syysleimut ottavat kontaktia rusotuomipihlajan alaoksiin. Pitää jossain vaiheessa ehkä vaihtaa niiden paikkaa. Tai sitten tähän pihaan saa kuulua pikkuiset kummallisuudet.


Ja kyllä minä yhä pidän muistakin kasveista. Osalla on ollut hyvin pitkä kukinta-aika. On ollut ihana ihme tämä lämmin elokuu. Kastelukannua saa ulkoiluttaa nyt enemmän kuin muuten koko kesänä. Ei haittaa.

10 kommenttia:

 1. Punatähkä on mun lemppari;) valkoinen on myös kaunis. Voi minua onnetonta, kun menin siirtämään tuijan paikkaa. Nyt olen saanut kastella sitä tosi paljon. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olet saanut kastella paljonkin, jotkut perennat vähän kärsivät nyt. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Voih, ihania kasveja, himo iski. Minusta hanhikit ja punatähkä olivat upeat yhdessä, hieno kontrasti väreissä. Julia Correvon olikin upean näköinen kärhö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuon kontrasti ihan sattuu ensin silmiin, sitten siihen saattaa tottua. Julia Correvon on vähän liian varjoisessa paikassa, toivon silti sen pärjäävän siinä jatkossakin. Olen kyllä pitänyt tuosta kärhön ja puun yhteiselosta.

   Poista
 3. Oi, ihanat leimut tuomipihjalan oksissa, ehkä alaoksaa voi vähän leikata ;-)
  Yöllä, tai öisin, saisi sataa, olen helisemässä kuivuuden kanssa. Huomenna tulee neljä tipatonta viikkoa putkeen, ja nämä eivät ole niitä terveellisiä tipattomia viikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikastava sade yöllä olisi kyllä kasveille ja kastelijalle helpotus. Tipattomat viikot tosiaan. ;)
   Joku alaoksa saattaa lähiaikoina katketa tuosta puusta.

   Poista
 4. Kuivuus alkaa jo näkyä, mutta niin myös lämpö loppua. Ainakin juuri telkussa niin sanottiin. Kovin paljon en perennoja kastele, koska ne virkistyvät kyllä sateiden myötä. Ruukkukukille saa vettä lorottaa yllin kyllin.
  Odotan kovasti Lidlistä ostettujen punatähkien avautumista. Komeita ovat jo nuppuisenakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kesti noiden punatähkien kanssa tosi kauan, parina vuonna kasvattivat vain vartta. Perennoja en itsekään juuri kastele, mutta niitä kesäistutuksia, kuten tomaatteja on kasteltava.

   Poista
 5. Minäkin olen joutunut kastelukannua kantamaan, pääasiassa kuitenkin vain kasvimaalle. Ja uusille istutuksille, muut pärjäävät kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet istutukset ja hyötykasvit ovat meilläkin ne , joista huolehdin. Muut joutuvat sopeutumaan.

   Poista