lauantai 14. maaliskuuta 2015

Siro vai Ruso

Pihamme tuomipihlaja ilahduttaa sekä kukilla keväällä että syysvärillä syksyllä. Pidän näistä pikkupuista kyllä muinakin vuodenaikoina. Puita on pihallamme kaksi kappaletta. Toinen sai osumaa puunkaadon yhteydessä, joten ei kasva enää luonnollisessa muodossaan. Onko teillä tietoa, onko tämä puu siro vai ruso?

HuhtikuussaToukokuussa
Syyskuussa
Pikkupuu tekee rusehtavat marjat, jotka katoavat välillä yhdessä päivässä lintujen suuhun. Aamulla on marjat, pari lintua pyrähtää ja sen jälkeen puu on tyhjentynyt. Kuulemma edellinen omistaja on nämä kasvattanut sellaisesta marjasta. Viime syksynä ruska oli enemmän kellertävä, joskus enemmän punertava. Joskus ehtii mennä nopeasti ruskeaksi.

10 kommenttia:

 1. Joku viisaampi saa ottaa kantaa lajiin, minä tyydyn vain toteamaan, että kaunis se on joka vaiheessaan. Ihanat kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat kauniit. Aina silloin toivon, että ei tuulisi tai sataisi. Muuten kukinta on nopeasti ohi.

   Poista
 2. Siro- ja rusokuusamat ovat ihania! En kyllä itsekään erota niistä toisistaan, pitäisi perehtyä lajeihin tarkemmin. Minullakin oli ostoslistalla omalle pihalleni jompi kumpi, ja jomman kumman ostin, vaan en ikinä muista kumman - joka kerta pitää tarkistaa muistikirjasta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajikkeet ovat kyllä välillä hankalia. Minun muistini on aika surkea nimiasioissa. Onneksi asioita on oppinut laittamaan myöhemmin vähän muistiinkin.

   Poista
  2. Heh, siro- ja rusokuusamat! Olen istuttanut pihallesi ihan uusia lajeja näköjään ;-D

   Poista
  3. Hyvähän se on uusia lajejakin istutella. ;) Vaikka virtuaalisesti.

   Poista
 3. Ihana on! Minulla on käsittääkseni ruso-ja sirotuomipihlajat ja olen käsittänyt, että ovat hyvin samannäköisiä. Rusotuomipihlaja on näistä kuitenkin isompi ja rotevampi (jotain 4 m) plus sen marjat on hyvän makuisia. Siro on noin kolmimetrinen ja marjat on tosi mauttomia. Kokeile jos ehdit mitenkään ennen lintusia maistamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten toi voisi olla Rusotuomipihlaja, sillä on tuolla puulla kuitenkin helposti se 4 metriä pituutta. Ehkä marjatesti pitää yrittää tehdä syksyllä.

   Poista
 4. Olipa kumpi vain, ihana joka tapauksessa!

  VastaaPoista