torstai 29. toukokuuta 2014

Keltaista, oranssia, punaista

Tulppaaneissa suosin voimakkaita värejä hempeiden vastapainoksi. Voimakkaita värejä  haluan usein niihin paikkoihin, joista näkyy myös sisältä. Voimakkaat värit näkyvät kauas. Keittiön ikkunasta näkyy nyt Ballerina tulppaania. Aikaisemmin näiden vierellä kasvoi MountHood narsissia, joka tosin on valkoinen, mutta näkyi myös kauas. Siis sisälle. Ne näkyvät vielä vähän noiden tulppujen takana.


Lämmin ilma sai kasvun pyrähtämään sellaista vauhtia, että ei ajoittain ehtinyt edes kasvun mukaan. Toisesta keittiön ikkunasta näkyy myös (vähän huonosta kulmasta) tämä kukkapenkki, joka alkaa olla liian täynnä tulppaaneja. En olisi uskonut, kuinka paljon viime vuotisia tästä nouseekaan.


Sekaan laitetut 20kpl Princes Ireneä jäävät ihan jalkoihin. Ne sopisivat paremmin esikkojen kaveriksi kooltaan.


Tuo penkki alkaa olla jopa minulle liian sekava, liian täynnä tulppaneja. Osan ehdin merkitä erivärisin villanauhoin ennen tulppujen lakastumisia. Tiedän ainakin osa, jotka siirrän sieltä pois. Ei muuten mahdu mitään muuta sekaan.

Keittiön ikkunasta näen myös (rakennusvaiheen työmaanpihan lisäksi) omenapuun, jota suojaa tällä hetkellä ikivanhan keinun puoliksi ruosteinen runko. Tämän omenapuun alla kasvaa (rikkaruohojen lisäksi) ahomansikkaa, tulppaani Appledooria ja taustalla lemmikkiä saniaisen välissä. Sen lisäksi viereen yritän saada kärhöjä. Olisi toiveena saada kärhöt jossain vaiheessa kiipeämään omenapuun oksille, kunhan kaikki vielä vähän kasvavat. Kokeilen tänä vuonna saada salkopavuista täytettä kiipeämään noita kärhötukia tai suojia pitkin. Voi olla, että yritys ei onnistu.


Pihalla kasvaa myös keltapunainen esikko, joka on naapurilta ostettu katukirppispäivänä. Osaako joku valaista tämän esikon lajia?


 Esikkokuva on kylmän ja sateisen nykyhetken saldoa, jolloin luulee palanneensa sään puolesta joulukuuhun. Muut kuvat viime viikolta (tai maanantailta), jolloin oli lämmintä tai hellettä.

14 kommenttia:

 1. Kääk, joulukuuhun! Minulla on ollut viime päivinä mielessä vasta lokakuu :-D
  Ihana esikko, jota en tunnista. Sain hyvin samantapaisen Uudenkaupungin kukkamessuilta palkaksi kukan tunnistuksesta kuvassa (jota en kylläkään osannut varmasti tunnistaa). Minäkin haluaisin tietää, mitä se on!
  Ihanat tulppaanimeret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin keskiviikkona, auton mittarin näyttäessä 3,5 astetta lämmintä, että olikohan jouluna lämpimämpää. Lokakuukin on ihan hyvä vertaus.

   Olet ihan protunnistaja, täytyy muistaa kysellä naapurilta vielä, että muistaako hän tuon alkuperää.

   Poista
 2. Loistavaa tulppaanien väri-ilotulitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri-ilotulitus se tosiaan on. Tänä vuonna suurin ilotulitus myös kuihtui turhan nopeasti helteessä.

   Poista
 3. Upea tulppaanipenkki! Ymmärrän toki miksi haluat hieman sitä harventaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä alan ymmärtää nyt paremmin täsmä tulppaani-istutuksen järjen, mahtuu sekään muutakin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Penkin saa täyteen tulppaaneja, kun ostaa niitä liikaa.

   Poista
 5. Hienoja penkkejä sulla, ei ne kaikilla tulputkaan kasva vaikka miten paljon ostais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on hyvä maa, paljon multaa ennen savimaata. Tehty kohopenkki. Ja ei ole myyriä.

   Poista
 6. Suloinen kukkapenkki pienen kukkivan puun alla :) Salkopavut tai Ruusupavut ovat kyllä tosi reheviä ja helppoja, varmasti onnistut. Minusta tuo värisekamelska tulppaaneissa on kylläkin hurmaava, varmaan koska itsellänikin on samantyyppistä. Irenet jää aina jalkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lehtokotilot ovat pitäneet myös pavuista. Mikä ärsyttää suuresti..

   Poista