sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Juhlaa

Nyt on moninkertaisesti juhlaa. Eilen meillä juhlittiin yhtä aikaa kahta perheenjäsentä. Juuri sopivasti tuli lämmintä. Marjatuomipihlaja pukeutui juhla-asuun ja nyt huumaa tuoksullaan.


Pikkuiset söpöläiset Persian Pearlit uskalsivat kylmän jakson jälkeen avautua kunnolla.Ja isoimmatkin tulppaanit alkavat pikkuhiljaa, tai tässä tuntien sisällä avautua yhä runsaammin. Lilac Perfection taitaa olla vähän viime vuodesta kutistunut, varjoisessa paikassa eivät kyllä vielä kuki.


Narsisseja kukkii myös. Thalia on pieni, vierelle on eksynyt myös yksi valkovuokko, jonka kanssa mittakaava selviää.
Narsissi MountHoodia myytiin syksyllä siten, että pari sipulia oli juuttunut toisiinsa kiinni ja sitä könttiä pidettiin yhtenä sipulina. Näitä meni pariin paikkaan. Menestystä tuli vain karviaispensaan juurella.Kaikesta pihamylläkästä huolimatta on viime vuonna laittamani omenapuu yhä hengissä. Se on innostumassa kukkimaan ihan useilla kukilla. Lopulta aika vähän on kasveja kuollut tai tallattu. Ja rakentamisen takia on erikoisesta paikasta nousemassa narsisseja. Ei tosiaan minun istuttamia, vaan entinen tosi varjoinen paikka onkin tänä vuonna aurinkoinen. Entinen omistaja on laittanut kasvamaan sipuleita. Sitten on rakennettu autotalli paikka varjostamaan ja kuuset kasvaneet suuriksi. Nyt kuuset ja talli on pois. Sieltä pitää ottaa syksyllä sipulit talteen, paikka muuttuu kuitenkin uudestaan varjoisaksi uuden autotallin myötä. Jännityksellä odotan, mitä narsisseja putkahtaa esiin. Luultavasti niitä samoja, joiden joukkotuhoa toisessa paikassa harmittelin.

Yrttilaatikossa on vielä ollut aika hiljaista, ruohosipuli kuitenkin kasvaa. Ruohosipulia on jo käytetty useaan satsiin juustokierteitä.  On tosi palkitsevaa saada pihalta jotain ihan ruokaakin tai maustetta. Täytyy kuitenkin taas miettiä, että löytäisinkö uudestaan sisältäni hyötyviljelijän. Tosin tuo kitkeminen ei oikein onnistu. Maa on savista ja aika rajallista. Tosin on noita tomaatteja taas kasvamassa ja niitä jo ulkoilutettukin.

Nyt on selkeästi ulkoilupäivä. Tulppaaneista tulee kuvia lisää pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti