sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivänä 2014

Kaunista äitienpäivää kaikille äideille ja äitien lapsille! Lapsethan äidin tekevät eli ilman lapsia, ei olisi äitejä. Äitienpäiväjuhlallisuuksia ei meillä ole ikinä suurin mitoin, tänä vuonna äitienpäivä (kuten viime yökin) sujuu äitiyden perusasioiden äärellä: hoivatessa vatsatautista lasta. Jostain syystä nämä sairaudet juhlapyhinä jäävät hyvin mieleen. Ei usein negatiivisenakaan, vaan tilanteina, joista kuitenkin selvittiin. Huomaa, ettei se maailmaa kaada, jos suunnitelmat menevät uusiksi (onneksi tauti on lievempää sorttia). Sain valita itse äitienpäiväkukat. Pari kärhöä odottaa istuttajaa, mutta nekin ehtii istuttaa myöhemmin. Mikäs kiire tässä on.

Yöpakkasten loppuminen ja vesisade oli kyllä ihana yhdistelmä. Alkaa onneksi jotain edistystä tapahtua pihalla. Syksyn alesta ostettu kevätkaihonkukka ei ollut ihan kokonaan pökertynyt, toiveissa on tuon leviäminen pikkuhiljaa.Persian Pearl avautui myös eilen. Olin ihan mykistynyt tästä. Ja kai ihan sekaisin, koska en tajunnut hakea auringon paisteella kameraa, vaan aloin kitkemään. Vasta pilvien tultua auringon eteen, yritin tätä kaunokaista kuvata.Myös suunnitelman pihan kaaoksen kesyttämiseksi alkavat löytää ajatuksia. Viime vuonna kuva toukokuussa ikkunasta (ikkunahaaste).Samasta ikkunasta kuva tällä viikolla. Pari projektia kesken, eikä tuossa edes näy se autotallin pohjat, eikä kaikki se muukaan tavaran määrä, mikä on pitkin pihoja. Rakennustelineet seinällä, pari lautaa odottaa vielä paria maalikerrosta syksyn remonttien jäjiltä. Keinut ja hiekkalaatikon kehikot pitkin pihoja jne. Soraa vähän yllättäen joka puolella.


Samalla kun  homma lähti vähän lapasesta, alkaa kuitenkin jotain suunnitelmaa tulla siitä, että mitä pihalle tulee parin seuraavan vuoden aikana tapahtumaan. Pihalle on pitkään ollut toiveissa tehdä jotain, pari tasaista paikkaa mm. ruokapöydille (piha viettää). Nyt on mittanaruja ja muita ja pian aletaan merkkaamaan tasojen linjoja. Kunhan ensin tässä olisi vähän sairasteltu ja valettu autotallin pohjia jne. Onhan tässäkin aikaa, kun on nyt joku suunnitelma, mitä lähteä toteuttamaan.

Oikein kivaa toukokuuta! Tuntuu ihan oikeasti keväältä, kun pakkaset ja pohjoistuuli hellitti.

8 kommenttia:

 1. Onnea vaan projekteihin ja paranemista äidin kullalle :)
  Täältä vesisateesta toivottelen mukavaa äitykänpäivää!

  VastaaPoista
 2. Ihana Persian Pearl - täytyy pitää mielessä, jos syksyllä jossain sipuleitansa tulee vastaan! Pilvisellä säällä kuvat onnistuvat paremmin kuin auringonpaisteessa, mutta eiväthän tulppaanit sitä tiedä vaan pitävät kukkansa supussa :)
  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateinen päivä, joten pieni auringon pilkahdus ei auta avaamaan Persian Pearlia auki. Kyllä tuo Persian Pearl on suloinen. Niitä voisi olla enemmänkin.

   Poista
 3. Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty;)
  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on helpompi nyt tehdä, kun on joku suunnitelma. Kiitos!

   Poista
 4. No niin, siellähän on isompi projekti meneillään, onnea matkaan! Ja kovasti paranemisia! Voi että piti taudin iskeä juuri äitienpäiväksi. Ihanaa, että sait uusia kärhöjä, toivottavasti kerrot niistä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika iso projekti tosiaan. Kun ehdin laittaa kärhöt maahan ja tsekata muiden kärhöjen kunnon lämpimällä ilmalla, niin laitan jotain postaustakin aiheesta.

   Poista