sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Samasta pussista

Olen istuttanut nämä lumikellot pari vuotta sitten samasta pussista. Viime vuonna en niitä kai kamalan tarkasti tuijotellut. Nimittäin vasta eilen katsoin tarkemmin näitä lähes vierekkäin kasvavia kasveja. Ihan kuin ne olisivat kuitenkin eri lajeja.


Aluksi mietin, että toinen kukka ei vain ole tarpeeksi auki, mutta näyttää noissa lehdissäkin olevan eroa.

Alan olla kamalan kärsimätön noiden lumien lähdön suhteen. Ihan älytön hinku olisi jo pihahommiin. Eilen myös lähti pikkuisten taimien kanssa vähän mopo käsistä, perinteisesti. Joten kohta alkaa esikasvatustila olla vähän vähissä.

Tässä vähän todellista kuvaa eiliseltä. Kuvassa unohtuneet ja lumen alta paljastuneet ruukut, joista yksi on räjähtänyt. Lumikelloja ei edes näy, vaikka ne ovatkin kuvassa. Lunta on vielä ja kamalasti kuihtuneita perennojen varsia.

12 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, hinku olisi jo pihatöihin. Meillä on lunta vielä runsaasti, mutta onneksi päiväsaikaan mennään jo plussan puolella, joten toiveita olisi että lumet saisivat kyytiä. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi lumet kuitenkin sulavat. Joka päivä näkee täällä muutoksia lumen määrässä.

   Poista
 2. Lumikellopusseissa taitaa aina välillä olla hiukan sekalaisia sipuleita. Ainakin Saaripalstan Saila on tehnyt vastaavia havaintoja. Muistatko, mitä lajiketta pussissa piti olla? Tuo oikeanpuoleinen on puistolumikello ja vasemmanpuoleinen joko turkinlumikello tai tähtilumikello. Molemmilla on leveämmät lehdet kuin puistolumikellolla ja ovat muutenkin isokokoisempia. Ihania kaikki lumikellot kuitenkin ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnistuksesta. Puistolumikelloa siinä pussissa piti alun perin olla. Nyt toivon noiden molempien lajien tuuheutumista seuraavina vuosina.

   Poista
 3. Lumikelloja kukassa, voi ihanuutta, meillä vasta puskevat maasta, vähän jännittää mitä esiin tulee ja millainen on kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin jännää. Minulla pitäisi vielä kolmeen tai neljään paikkaan tulla lisää lumikelloja. Saa nähdä tuleeko..

   Poista
 4. Ihanat lumikellot ovat kevään airueita, kun ovat kukassa aina ensimmäisten joukossa. Miksi niitä ei ole meidän puutarhassamme? Ihan hävettää tunnustaa moinen asia.....no siihen tulee kyllä parannus tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aina voi korjata tilanteen. Lumikellot ovat tälläkin pihalla nyt ne ensimmäiset kukkivat. Krookukset ovat vasta pienellä alulla.

   Poista
 5. Meillä satoi tänä aamuna sankasti lunta, mutta onneksi se ei jäänyt maahan vaan vei vanhaakin mennessään. Lumikelloja en ole vielä nähnyt vaikka maa on jo paljas. Taimikasvastustila alkaa olla kortilla täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti taimien kanssa voi lähteä lapasesta. Juuri mietin, että haluaisikohan muu perhe olla ilman televisiota pari kuukautta, jotta taimia mahtuisi sen tilalle enemmän..

   Poista
 6. Toivottavasti lumet lähtevät teiltäkin pian! Onneksi on kuitenkin lumikelloja, joita ihastella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kevät otti taas aimo loikan eteenpäin. Lumikellojen lisäksi sinivuokkojakin!

   Poista