maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kohti arkea

Viikonloppuna kevät vain jatkui. Lauantaina Kevätmessuilla sai pikkaisen esimakua keväästä ja kesästä. Onneksi siellä oli yleiskoristelualue ja blogikylä. Ihana Satu Kukkaiselämästä oli myös paikalla.Jos messuilla kadotti suuntavaistonsa, oli sateenvarjot hyvä maamerkki.


Nämä kehykset tuoksuivat. Tai hyasintit niissä tuoksuivat.


Kekkilällä oli kauniisti laitettu messuja varten oma osasto. Peikonpähkinäpensas on minun taidoilleni hankala kuvattava, mutta siinä kuvassa se peikonpähkinä on. Taustalla Kekkilän puutarhuri.


Ostoksissa suosin eniten kotimaisia perennoja. Kotimaisia taimistoja ei messuilla ole mitenkään runsain mitoin. Kevätmessuilla ostin Tommolan tilalta. Lahden Pihapiiri-messuille 22.-24.4. on tulossa vähintään yksi kotimainen taimisto, perennataimisto Ekman, jolta olen ostanut hyviä taimia.

Eilen kotona pääsin tekemään kaikkea konkreettista ja myös suunnitelmia. Suunnitelmat pitävät sisällään mm. kasvimaan perustamista laatikoihin, joka vaatii etäisyyksien laskemista ennen kuin ryhdyn hommiin. Vähän olisin jo purkanut, mutta maa entisten istutuslaatikoiden sisällä olikin vielä jäässä. Minulle ei ole luvattu tehdä uusia istutuslaatikoita, vaan opettaa akkuporekoneen käyttö. Opettajaksi lupautui lapseni 8v.

Perennapenkkien siivoaminen oli taas kivaa löytöretkeilyä. Syksynä haravoin niihin lehtiä. Ehkä ne lehdet auttoivat pakkasten tullen, sillä mm. jouluruusuista kaksi on tekemässä nuppuja. Se on yksi enemmän kuin viime keväänä.

Aurinkoinen sää herätti myös lentelevät hyönteiset. Näin sitruunaperhosen. Kuvailin kimalaisia työssään.

 
Krookukset loppuivat selvästi kesken. Oli jotenkin herttaista seurata, miten kimalainen yritti kiivetä sinivuokoon, sinivuokko taipui ja kippasi kiipeilijän pois. Pitäisi olla tällä paikalla selvästi enemmän krookuksia. Nuo kimalaiset eivät näyttäneet siltä, että olisivat vielä olleet ihan parhaimmassa kunnossa.
 


Talventähtiä on 10 mukulasta ilmestynyt tasan kaksi. Ne loistavat kyllä kauas.


Ihanaa oli aloittaa pihatyöt lähes lumettomalla pihalla. Tänään sulaa varmasti se loppukin pieni luminen neliön puolikas.

Loistavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Talventähdet ovat täälläkin närkästyneet jostain. Vähemmän on kuin viime keväänä. hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit kuvista. Minulle talventähtien kanssa tämä taival on vasta ihan alussa. Pitänee ensi vuonna kokeilla eri kukkapenkkejä.

   Poista
 2. Hienot kuvat, ja pörriäisiäkin olet onnistunut kuvaamaan. Mukavia rakentelu tuokioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänään pääsen ehkä jo sirkkelöimään.

   Poista
 3. Oltiin samaan aikaan messuilla, nähtiinköhän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohi olen voinut mennä, mutta siinä ihmisvilinässä tuskin olisin tunnistanut.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiva oli tavata. Oli ihanan värikäs kasvihuone sinulla!

   Poista