keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kevät edistyy

Tänään on lumet sulaneet vauhdilla pihaltamme. Päivä alkanut sateella, päivällä ollut lämmintä ja lähes aurinkoista ja tuulista. Illalla on taas satanut. Päivän valo on ollut myös sellainen, että kameran linssin läpi näytti taas värikkäämmältä. Ihan hetkessä on kai myös sipulikukkien viherrys lisääntynyt.

On pakko laittaa lähes samanlaisia kuvia taas urakalla. Sinivuokkojen viereen ovat tulossa ensimmäiset krookukset. Näissä nämä värisävyt sopivat yhteen.


Sinivuokkokimppukin raottelee kukkiaan.


Kovin värikästä ei ole kaukaa katsottuna, ellei osaa laittaa silmiään tiettyihin kohtiin ja etsi oikein katsellaan sinisyyttä. Sillä kyllä sitä kuivunutta heinää on ihan riittämiin.Lumikelloja on nyt taas hieman enemmän. Olen joskus kai suunnitellut tai vahingossa laittanut lumikellon sipuleita purppurakeijunkukkien lähelle. Ovat lähellä hukkua tuonne.


Pitää varovasti kurkkia lehtien sekaan, ettei siellä kasva enempää näitä pikkuisia. Osin on maa routainen ja osittain lehdetkin jäässä.

Uusi penkki on vasta viime vuonna perustettu, joten siellä ei vielä ole paikkaan, mihin hävitä. Vaikka nyt tänä vuonna tarkoituksella laitoin kaikkiin kukkapenkkeihin lehtiä (ellei niihin valmiiksi jo tippunut lehtiä), madoille ravintoa. Alla oleva kuva kyllä samalla muistuttaa, että tänä vuonna voisin ottaa ajoissa nuo jouluvalot pois puusta (joka kasvaa lähellä tätä lumikelloa). On nimittäin aika tylsää keskeyttää vuoden eka ruohikonleikkuu siihen, kun ajaa johdon yli. Olen sen tehnyt jo kaksi kertaa. Nyt olisi aika oppia virheistään.


Onneksi on kevät, eikä joulu.

8 kommenttia:

 1. Oih, teillä onkin oikein kimppu sinivuokkoja. Meillä on vasta pari ensimmäistä avautunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole vielä ihan kunnolla auki. Tai sitten en ollut kotona, kun olivat kunnolla auki. Ihana kimppu.

   Poista
 2. Ihania sinivuokkoja. Vielä en ole itse nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kohta on meillä tosi lämmin, joten siinä herää sinivuokotkin nopeammin kuin muualla pihalla.

   Poista
 3. Nyt alkaa kevään merkkejä näkyä siellä ja täällä.

  VastaaPoista
 4. Onneksi on kevät! Sinivuokkojen kukinta-aika on muuten aina sellainen, että kuivaa lehteä ja heinää on vaikka kuinka. Tavallaan harmi kukkien kannalta, niillä on niin ruma ympäristö, pelkkää ruskeaa. Melkein mikään ei vielä verso ainakaan kovin paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi silmä ja kamera rajaa välillä sen ruskean pois. ;)

   Poista