maanantai 4. huhtikuuta 2016

Bongailut auringossa

Minulla oli vähän tarkennusongelmia. En viitsinyt ihan niin hartaasti kykkiä kukkapenkissä, kun jouduin vähän taiteilemaan lumikasankin vieressä/päällä. Tuli kuitenkin epätarkasti kuvattua kevään eka oman pihan sinivuokko!


Ehkä seuraava aurinkoinen päivä avaa jo lisää näitä ja vieressä on myös tulossa pinkkikin sinivuokko pian kukkaan. Siihen kamera ei tarkentanut sitten millään.

Tämä näky on myös ihana. Kohta on sinistä maanrajassa. Vieressä kasa lunta.


Eka scilla kasvaa talossa kiinni. Jos sen nyt erottaa taustastaan.


Ja viime vuonna rakennettuun varjopenkkiin paistaa näin alkukeväällä vielä aurinkokin. Sieltä paljastui uusia lumikelloja. Siellä pitäisi olla niitä enemmänkin, mutta kaikki eivät tietysti nouse samaan aikaan.


Samaan penkkiin odotan myös muita uusia sipulikukkia. Tästä penkistä olen ollut eniten huolissani tulppaanien suhteen. En saanut tulppaaneja tarpeeksi syvälle. Ajattelin jo, että viimeistään tammikuun pakkaset tappoivat tulppaanit. Nyt näin vähän myös tulppaanien piippoja, ainakin 10% taitaa olla hengissä.

Toivottavasti talvi ei ole tehnyt paljon menetyksiä. Ruukkuja en sure, kasveja surisin enemmän. Keväällä aina näkee oman laiskuuden jäljet.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, sinivuokot ovat niin suloisia! Ja pienet lumikellot sun muut. Kivaa, kun melkeinpä päivittäin huomaa jotakin uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa näköjään tapahtua. Aivan ihanaa ja riemastuttavaa.

   Poista
 2. Tuo sinivuokkojen nuppuporukka on aivan ihana. Ja kohta kukkien avauduttua vielä ihanampi.

  Meillä tulppaanit ovat yleensä hitaampia ja niiden piippoja nousee vielä silloinkin, kun pienemmät sipulit ovat jo kukkineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon, että osa tulppaanien piipoista on vasta tulossa maan päälle.
   Sinivuokot ovat niin ihania.

   Poista
 3. Kauniita keväisiä kuvia. Hieno kimppu sinivuokkoja tulossa. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on se kimppu. Ei vaan raaski poimia yhtään. Hyvää viikkoa myös sinulle!

   Poista