maanantai 11. elokuuta 2014

HeiHei Helle

Tänään taitaa olla viimeinen hellepäivä, jos sääennustuksia uskoo. Yli viisi viikkoa hellettä ja hyvin vähäisiä sateita tai muka sateita. Haikeana heitän heipat hellesäille, helpolle pukeutumiselle ja uimarannoilla hengailulle. Piha tosin varmaan kiittää tulevista (toivottavasti sateita tulee) sateista. Nurmikko ei ole ihan palanut karrelle, koska ensimmäiset kolme viikkoa hellettä se sai vapaasti kasvaa. Vasta lähellä lapsen juhlia sen leikkasin, jotta olisi vähän siistimpää ja nyt ruskettuminen on alkanut. Ihmeen vähän on totaallisia menetyksiä, mutta uudet kärhöt eivät ole jaksaneet kukkia, koska en ole niitä jaksanut kastella. Ovat vielä kuitenkin hengissä.

Pihallani ainoa Orientaalilja Mother Choice ei selvästikään pidä asuinsijoistaan ja huolimattomasta hoidosta samalla tavalla kuin värililjat. Värililjat lisääntyvät, tämä taantuu. Toki viime vuonna myös kotilot söivät niitä sen verran paljon, että osa kukistakin oli ihan reikäsiä. Ne taantuvat, jotka eivät viihdy, en jatkossakaan peittele liljoja talveksi. Kotiloiden ja liljakukkojen tuhoilta yritän kuitenkin edes vähän suojella. Tässä MotherChoice ruusumalvan ja pinkin (vanhaa kantaa olevan) syysleimun seurana.


Kasvatin ihan itse Tsinnioita. Kylmä alkukesä tappoi muutaman, kuiva hellejakso tappoi myös pari. Ne, mitkä ovat hengissä, alkavat nyt avautua. Tämä yksilö oli se surkeimman näköinen, joka nyt kuitenkin ekana avautuu. Tämä on saanut poikkeuksellista huolenpitoa eli hellejaksona vähän jopa vettä. Rantareissujen jälkeen on saanut vesipullojen vesiä, joten kirii vähän muita edelle kukinnassa. Saa nähdä jaksaako samaa vaivaa nähdä esikasvatuksen kanssa ensi keväänä.


Nyt tässä jatketaan koululaisten äitinä. Tässä perheessä ei ole enää päivähoidon alaisia. Tippa tuli linssiin, kun junioirikin  hävisi koulurakennukseen. Toisaalta tämä on ihanaa olla koululaisten äiti. Huomenna jatkuu taas miniloman jälkeen työt ja lyhennetty työaika. Jos vaikka ehtisi vähän pihaakin taas alkaa työstää.

16 kommenttia:

 1. Minäkin kasvatin tsinnioita ja taidan tehdä saman ensi keväänä, ne ovat upeita väripilkkuja puutarhassa. Aika vähällä kastelulla olen pärjännyt helteistä huolimatta, ruukkuja on tietty kasteltava ahkerasti. Meillä on kyllä aina välillä satanutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy ehkä ensi vuonna laittaa tsinniat vähän aiemmin. Meillä on tosiaan ollut hyvin vähäisiä sateita.

   Poista
 2. On se haikeaa ja yhtä aikaa ihanaa, kun lapset menee kouluun. Niin minäkin jäin tippa linssissä koulun pihalle nyyhkyttämään muutamia vuosia sitten :)

  VastaaPoista
 3. Mullakin oli nyt zinnioita eka kerran, ja olen odottanut milloin ne alkaa "loistaa" :) Mulla on ihan pienikukkaisia, lieneekö lannoituksessa ollut puutteita. ootin kyllä että oisivat vähän loistavampia olleet.
  Niin se on äidille monesti jännä paikka kun kaikki lapset on koulussa. Muistan kyllä ne ajat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kasvatin kahta erilaista tsinniaa ja nyt en enää muista, että missä on mitäkin. Ja mitkä yksilöt ovat heittäneet henkensä.

   Poista
 4. Ihanat helteet olikin, minusta oli niin ukavaa kun ei tarvinnut turata päälle... ei silti nautin kyllä syksyn kirpakkuudestakin ellei nyt satu vettä satamaan koko syksyn. Minun tsinniat epäonnistuivat surkeasti viime kesänä, nyt en laittanut ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään liian vetistä syksyä toivo. Syksyllä pääsee sieniä bongaamaan, jos silloin tällöin sataa.

   Poista
 5. Minun zinnioille kävi ihan samoin. Sinulla onkin vielä paljon ihania aikoja lasten kanssa. Minun ainokainen lähti tänä aamuna seiskalle. Keväällä itkivät lähtevät kutoset ja opettajat sekä vanhemmat ja isovanhemmat:) Haikeaa oli jättää ala-aste ja tutut ja turvalliset pienen koulun piirit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä esikoinen on nyt koulunsa vanhin, kun kutosella menee jo yläkouluun. Keväällä sitten nyyhkitään.

   Poista
 6. On se haikeaa kun yksi elämänvaihe jää taakse, siinä muutosvaiheessa huomaa ajan kulun. Onnea uusiin haasteisiin ja koulutielle !
  Mulla on toisinpäin kuin sinulla, voisin juhlia tätä että sikaimainen kuumuus loppuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa sikamainen kuumuus helpottaa. :) Kiitos, kyllä aina uusia haasteita vastaan tulee, vaikka kaikkeen yrittäisi varautua.

   Poista
 7. No niin, täälläkin alkoi leuka väpättää, kun tuli mieleen, että eka lapselapsi lähtee nyt eskariin. Mitenkä se väpättääkään ens syksynä. Lapsuus on tosi lyhyt. Komeita kukkiahan sulla on, muhkeita leimuja. Tänään täällä ripautti vettä, toivottavasti ei kuitenkaan tarvitse lämpimille säille heiheitä vielä huudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se piti heti meidän lasten isovanhemmillekin kuvia laittaa. Lapsuus on tosiaan lyhyt, onneksi leikkiminen jatkuu koululaisenakin. Yritän ahkerasti lisätä kasveja. Piheyden takia en vain raaski usein ostaa kerralla monia, jos vaikka saan kaikki taimet tapettua. Kestää aina hetken, ennen kuin alkavat runsastua. Ja meillä tuli vettä!!

   Poista
 8. Ihana nimi tuo Mother´s choice :) Oli kyllä erikoinen kesä, jää muistiin. Täälläkin kaksi koululaista, nyyh. Yksi pieni vielä tosin lisukkeeksi. Niin ne vaan kasvaa. Minusta tuntui, että lapsuus loppui kouluun. Lapsista tuli vakavampia, velvoitteet painaa. Hienoa, että voit tehdä lyhyempää työaikaa. Puutarhalle ja palleroille aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo nimi vähän puhutteli jonain vuonna alennusmyynneissä. Ihana saada enemmän aikaa ja nyt toistaiseksi tuntuu ihanalta lähteä töistä vähän aikaisemmin.

   Poista