maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kasveja ja valitusta

Pian loppuu lomani ja sen takia tuli hetkeksi jopa haikea olo, tuntui muka kesän lopulta. Onneksi kesä jatkuu ja pientä lomaa on myöhemminkin. Ja koulujen alettua, aloitan lyhennetyt työpäivät vähäksi aikaa ekaluokkaisen vuoksi. Toiveena on siis ehtiä myös syksymmällä maankaivuuseen, uusi penkki (tai pari) suunnitteilla. Koska uudet penkit tarvitsevat kasveja, on myös siemiä ostettu, osa jopa kylvetty.

Viime vuotisista siemenkylvöistä osa jäi kuitenkin istuttamatta, tyhmää. Nyt on pakko terästäytyä. Tässä viime vuotisia siemenkylvöjä Jaloakileija Mrs. Scott. Tämä kelta-puna-yhdistelmä ei ole juuri lempparein, mutta sähäkkyys on.


Voimakasta väriä jatkavat Monte Negro-liljat, jotka ovat hieman lisääntyneetkin. Näiden intensiivistä punaista on vaikea taltioida. (Taustalla rakennusprojekteista johtuvia kamaluuksia)


Minä en ole sisutuksessa enkä pukeutumisessa yhtään hempeä. Pihalla sitä saa olla, vaikka en tarkoituksella ehkä sitä rakennakaan. Vähän kuitenkin mietin joskus sävyjä. Silti tämä röyhelöisyys ja hempeys vähän yllätti.


Pari nimetöntä pionia, joista vaaleampi voi olla Sarah Bernand. Lilja Lollypop ja kerrottua vaaleanpunaista ruusupuskaa, joka on edellisen omistajan istuttamaa.


Ja se valitusosuus:
Kohta lomani loppuu. Talossa asuva herra on vähän mietteliäs, hänellä ja lapsilla loma jatkuu. Tässä on välillä vähän ekstrahommaa kun talon edellinen omistaja vierailee meillä niin usein dementiansa takia. Olen häntä vienyt kotiin jonkun kerran, ollut omaisiinsa ja kotihoitoon yhteydessä ja alan vähän kyllästyä meidän iltapäivävieraan kanssa käytyihin keskusteluihin, jotka ovat toisintoa muista keskusteluista. Enää ei rouva muista istuttamiensa kasvien nimiä eikä oikein omaa nykyistä kotiaan. Piha on kuitenkin sen verran muuttunut ja meidän kasvot jääneet mieleen, että muistaa itsekin saaneensa minulta kyydin kotiin. Eilen helteellä tallusteli meille talvikengissään ja fleecetakissaan. En ole ikinä ennen näin paljon toivonutkaan hoitokotipaikan löytymistä ihmiselle, jota en oikeastaan edes tunne. Sukulaistemme mielestä tämä on harjoitusta siihen, jos joku heistä vanhuksena dementoituu.

Mihin voi protestoida sitä, että talokaupoissa ei mainittu omistajan sisältyvän hintaan? Ja mihin voi valittaa omista fiiliksistä, jotka alkavat mennä jo kyllästymisen puolelle. Pian myötätunto alkaa karista ja ärsytys nousta. Parin päivän helleretkien jälkeen kyllä omaisensa yrittävät taas edistää voimakkaasti hoitopaikka-asiaa.

4 kommenttia:

 1. Pirteä akileija tuo, en ole tuon nimistä ennen missään nähnytkään.
  Surullinen tuo entisen omistajan tilanne; toivottavasti asiat pian järjestyvät, jaksamista Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin jostain viime vuonna siemenpussin, jossa oli tämän nimisiä jaloakileijoja. Pussissakin kyllä oli kuvia monenvärisistä mahdollisuuksista. Toivomme tosiaan, että hoitopaikka pian löytyy.

   Poista
 2. Ihanat kasvit! Kiva, että teet syksyllä osa-aikaa, ehdit sitten tehdä koulun jälkeen uusia kukkapenkkejäkin :) Todella hankala tilanne tuo dementiapotilaan tilanne, et voi mitenkään toimia päivähoitopaikkana! Soitto vaan omaisille heti, että tulevat hakemaan pois, heidän asiansa laittaa asiat järjestykseen miehelle. Toivottavasti tilanne pian ratkeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi aina soitimmekin omaisille tai kotihoitoon ja jopa hätäkeskukseen. Siihen menee vain aika kauan aikaa odottaa jotakuta paikalle (1-3 tuntia) ja tämä rouva on jo haettu metsästäkin, kun "oli menossa oikasemaan sen kautta" ja oikaisureitti ei ollut mikään oikea reitti. Minulta menee vähemmän aikaa viedä hänet itse kotiin, kun odotella ihmisiä, jotka ovat itse taas liikkeellä jossain. Toki ahkerasti tulee raportoitua omaistensa kanssa puolin ja toisin. Tosin kohta itse soitan sinne hoitopaikkaihmisille, koska en tosiaan toivo, että esikoinen joutuu koulun jälkeen yksin selvittämään tätä tilannetta.
   Tänään ei ole vielä näkynyt..

   Poista