maanantai 28. heinäkuuta 2014

Helle

Helle kääntää ajatukset aika laiskoiksi. Eräällä Saimaan suojaisista rannoista koin kahtena päivänä viikonloppuna uimareissut 28 asteissa vedessä. Käsittämätöntä. Aamuksi vesi oli vähän jäähtynyt 26,5 asteeseen. Järvi oli illallakin sellainen lämpöpatteri, etten moista ole kokenut tuolla rannalla.

Rantatädyke rannalla illalla.


Samaan aikaan kotona ovat penkit yhä siistimättä. Kaikki rempallaan. Ajatus käy laiskasti rikkaruohojen kitemisessä (joku päivä taisin kitkeä 5 minuuttia), mutta pakollisten kasteluiden jälkeen ei tapahdu mitään. Työt ja viime viikon flunssa ja laiskottelu vievät aikaa. Liljat, palavarakkaus ja elämänlangat saavat nyt viihdyttää toisiaan. Joukossa yksi täysin tasaisen oranssi lilja, joka tullut muiden seassa ja joka ei tuollaisenaan minuun iske. Se on nimittäin liian persikan värinen. Pidän kovasti oranssista, mutta en persikkaan vivahtavista väreistä. Mietin jo, että pitääkö tehdä inhokkiväreille oma penkki, kun en nyt heti raaskisi poiskaan laittaa kasveja, jotka kerran pihalla viihtyy. Minulla on eräs toinenkin lilja, jonka väristä en pidä. Kuvauksen mukaan se oli muka vaaleanpunainen, enemmän se vivahtaa johonkin persikan sävyyn. Senkin paikkaa mietin, mutta kun se kasvaa niin hyvin ja korkeaksi. Äh.


On siellä myös yksi tarhajalomalva PartyGirl (joka yhä odottaa siirtoa) ja keltainen Madras liljakin kaulailemassa. (näistä pidän) Taustalla työmaa, kattopeltejä, soraa ja kaikkea sellaista, jota yritän olla näkemättä. (joista en niin pidä)


Syysleimujen aika on myös alkanut. Onneksi kesää on jälkellä. Vanhaa kantaa oleva vaaleanpunainen kukassa, joka on onneksi tehnyt poikasia. Saan siitä pian isomman puskan.


Tänään ukkonen toi mukanaan jopa 4 ml vettä. Ei kyllä paljon missään tuntunut. Tätä hellettä vielä tulee ikävä.

2 kommenttia:

  1. Ai mikä helle? ;) Heh, täälä on ollut syksyisen koleaa. Ei vain on nyt ollut tukalaa ja etelässä se on ihan erilaista kuin täällää helteessä. Syysleimu on aika hauska. Ei haittaa jos välillä ottaa rennosti ja laiskottaa nykkiä rikkaruohoja. :)

    VastaaPoista