lauantai 6. huhtikuuta 2019

Kevään vaihteleva vauhti

Olen nauttinut lämpimistä päivistä. Vaikka tiedostankin, että ei tämä ihan näin voi jatkua. Myös luonto herää pikkuhiljaa. Näin jo ensimmäisen hyttysenkin.

Pinkit sinivuokot vain kukkivat runsaammin.


Kuvasta voisi taas luulla, että täällä eletään täysin lumettomassa maailmassa. Sekään ei pidä paikkaansa, vaikka tänään näinkin ensimmäisen hieman kohmeisen kimalaisenkin. Jaksoi lentää vähän, kävellä vähän ja välillä vähän kai lämmitteli.


Tavallisia sinisiä sinivuokkojakin meillä kukkii ihan ryppäinä. Vaikka osa sinivuokoista lepäilee lumen alla vielä ihan jonkin aikaa.Lumikellotilanne on ihana. Kukkivia on olemassa. Myös kaatuneet piristyivät, kun niitä vähän autoin pystyyn.


Ja monia lumikelloja pinnistelee pinnalle lumen alta. Kuten nämä ihanaiset Flore Pleno lumikellot. Sieltä vain näkyy ensin kukka.


Ja voi vielä tarkastaa, että onko oikea laji.


Muutaman tunnin jälkeen lumi alkaa haihtua ja lumikellot ovat vielä enemmän näkyvillä. Tämäkin lumen sulamisen ihme olisi voinut jäädä näkemättä ellen olisi kiertänyt pihaa parin tunnin välein.


Siinä ne samat lumikellot ovat, ympäriltä lumi huvennut ja lupaavia uusia lehtiä näkyvissä niiden takana.


Turkinlumikellot eivät paljon ole kukkineet viime vuosina. Toivon tänä vuonna kukintaa. Paitsi en tiedä, pitäisikö näihinkin tulla se kukkavarsi lähes yhtä aikaa lehtien kanssa vai ei.


Jos nämä eivät tänä vuonna kuki, niin siirto voisi ehkä tehdä näille hyvää.

On tämä kevät ihanaa. Ensi viikon viileämmät säät palauttelevat taas talvivaatteet käyttöön, mutta nautitaan vielä hetki.

24 kommenttia:

 1. Tänään olikin mahtava sää kierrellä pihaa useaan otteeseen! Meilläkin muutama lumikello kukkii, krookuksetkin ihan pian, jos vain lämpimät säät jatkuvat.
  Ja lunta, sitä riittää vielä meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tulee myös tälläisiä päiviä, jolloin kasvit tulevat esiin valmiina kukkimaan.
   Lumi sulaa kyllä, ei ehkä niin pian kuin moni toivoisi.

   Poista
 2. Ihanaa kukintaa! Ja lumen sulamista, mahtava tahti!
  Minusta turkinlumikelloon tulee ensin lehdet, joten kukkia voi hyvinkin vielä tulla.
  Toivottavasti ei nyt kovin kylmää tulisi, kun on saatu nauttia siitä, että on niin superkeväistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että turkinlumikello kukkisi. Sääennusteet vaihtelevat, meillä luvataan vielä yöpakkasia, joten ei ihan heti päästä lumettomasta pihasta nauttimaan. Eilen lumien sulamisen tosiaan huomasi.

   Poista
 3. Suloiset sinivuokot! Lumi sulaa nyt vauhdilla ja sen taantumista on mukava seurata. Siellä on jo hyttynenkin näkynyt, argh, toivottavasti ne eivät vielä vähän aikaan kuitenkaan herää sankoin joukoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että tuo ensimmäinen hyttynen oli vain joku ajankohdasta erehtynyt yksilö.
   Lumien sulaminen, linnunlaulu ja aurinko ovat ihania ilmiöitä.

   Poista
 4. Voi miten ihanaa kukintaa käynnissä sinulla! Ei tuossa lumetkaan paljon paina enää :) Pinkki sinivuokko on niin ihana.... Apua, onko ensi viikolla tulossa kylmää, en tiennyt. Miten hyttysen nyt käy!!?? Jäätyy varmaan kuoliaaksi. Iloisia kevätpäiviä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne luvattu alkuviikkoon vain noin 1-2 astetta päivälle. Se voi taas tuntu viileältä.
   Onneksi kukkia näkyy, lumiset kohdat eivät silloin harmita.
   Hyttynen voi myös olla jonkin pikkulinnun proteiininlähde. Sen verran paljon pikkulintujakin pyörii tässä ympärillä.
   Pinkki sinivuokko on ihana ja ne leviävät kyllä siemenistä.

   Poista
 5. Nuo pinkit sinivuokot ovat niin kauniita. Taidanpa hankkia samanlaisia omalle pihalle. Meillä ei vielä sinivuokot kuki. Pääsivät viimeisten joukossa lumesta vapaaksi. Lumi on sulanut hurjaa vauhtia. Lauantain lämpö sulatti ihan silmissä. Ensi viikolle on luvattu kylmää ja muutamana yönä jopa -7 asteen pakkasta. Toivottavasti ei toteudu. Näin eilen kaikenlaisia pörriäisiä ja perhosiakin.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhosiakin vau! Se on ihanaa nähdä ekat perhoset.
   Kovat pakkaset tuntuvat nyt vähän raaoilta, kun on päässyt lempeämpien ilmojen makuun. Mielummin pakkasyöt nyt kuin toukokuussa.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Lämmin talovierus. Siinä ne olivat jo 15 vuotta sitten, kun tähän muutettiin. Olen nurmikolle levinneitä aina siirrellyt uusiin penkkeihin. Ja niistä osa on lumen alla.

   Poista
 7. Ihania kevätkukkijoita <3 Minulta puuttuvat sekä sininen että pinkki sinivuokko, pitänee lisätä hankintalistalle. Eilen oli upean keväinen sää ja niin lämmintä! Tänäänkin on kaunis ilma, mutta ei ihan niin lämmin. Hanget sulavat silti vauhdilla. Muuttolintujakin alkaa näkyä: peippo lurittelee jo aika pontevasti, punarinta aloittelee vähän varovaisemmin. Vielä kun mustarastas saapuisi laulamaan, niin olisi täälläkin täysi kevät. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa on kevään merkit. Täyskattaus kaikkea iloa.
   Sinivuokot ovat ihania kevään kukkijoita ja kesällä niiden lehdet voivat olla vaikka reunustamassa jotain penkkiä.

   Poista
 8. Minun sinivuokot vielä antavat odottaa kukintaa. Lumikello on hieno kasvi, kukkii todella pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eri aikoihin kukkii, riippuen paikasta. Lumikello on ihmeellinen kevätkukka, heti valmiina.

   Poista
 9. Meilläkin sinivuokot kukkii mökillä rinteessä. Ihania lumikellokuvia. Hyttysiä minäkin olen nähnyt ja nyt tuli kylmäjakso saa nähdä miten pikkulintujen käy kun ruoka häviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kevät jatkuu nyt siitä, mihin jäi alkuviikosta. Toivotaan, että kevään merkkejä saa taas viikonloppuna seurailla.

   Poista
 10. Upeita nuo pinkit sinivuokot! Meillä sinivuokot tekevät vasta ensimmäisiä nuppuja. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkit sinivuokot ovat minustakin hienoja. Nekin taitavat levitä siemenistä, sillä niitä kasvaa ajoittain uusissa paikoissa.

   Poista
 11. Kauniit nuo pinkit sinivuokot, empä oo ennen nähnykkään tuon värisiä. Lumikellotkin on kivoja ja aikasia kukkijia. Meillä ei vielä oo lumenalta paljastuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkit sinivuokot tosiaan ovat aika erilaisia kuin siniset. Molempia on meillä. Pinkkejä aina siirtelen kulkuväyliltä kukkapenkkeihin.

   Poista
 12. Paljonhan sinulla oli siellä lumikelloja jne. näkyvissä.
  Minä otan huomenna kameran mukaan ja teen pihakierroksen ja sitten teen perjantaina postauksen löydöistäni.
  Olen eka kertaa sun blogissa ja tulen uudelleenkin ja liityin lukijaksikin. Tule sinäkin käymään aurinkokujalla kylässä.
  Rauhallista pääsiäisviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt panostaa aikaisiin kevätkukkijoihin, ne tuovat niin paljon iloa. Kiva, että tulit. Tulen käymään sinunkin blogiasi katsomassa.

   Poista