sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Huvipuistopäivä

Huvipuisto oli Alankomaiden matkalla kompromissi. Äitini olisi ehkä lähtenyt kanssani tulpaanipuistoon, miehensä ei jaksa niitä enää. Lapseni eivät olisi jaksaneet tulppaaneja ilman lahjontaa ja heidän jättäminen äitini miehen hoiviin olisi ollut kielimuurin takia hieman ikävää. Äitini mies puhuu kyllä jotenkin Suomea, juniorini pari sanaa englantia ja esikoinen ei oikein uskalla puhua englantia. Minä pystyn jo lukemaan Hollantia auttavasti, mutta en tosiaan tajua puhutusta kielestä juuri mitään.

Huvipuisto nimeltä Efteling, on Alankomaiden suuri huvipuisto, jonne rakennetaan jatkuvasti lisää uusia laitteita / tai show-tiloja tms. Toppatakit päällä meni lähes aurinkoinen päivä, silti olin jäässä, kun päivä oli ohi. Ensi viikolla varmasti olisi jo kevättakkisäät. Hyvä ratkaisu on mennä silloin, kun paikallisilla ei ole vapaapäivää. Pääsimme moniin laitteisiin jonottamatta. Tuollakin yksi jono saattaa näyttää lyhyeltä, mutta jonotusaika voi olla yli tunninkin, koska jonot piilotetaan hyvin.

Alueella aloitimme metsäpuistomaisesta osasta, jossa on Grimmin satuihin perustuvia mökkejä/taloja jne. Alppiruusut ovat suuria, puut suuria ja on paljon kauniita näkymiä.

 

Näkymä prinsessa Ruususen linnasta alaspäin.


Alhaalta näkyy käppyräisen puun taustalla prinsessa Ruususen linna, josta viehätyn aina. Tuonne pitää kiivetä liuskakivi portaita pitkin, jotka ovat sateella varmasti aika kamalan liukkaat.


Puiston yksityiskohdissa on ajateltu kyllä kokonaisuutta ja tunnelmaa. Tämä tuoli prinsessan linnan vieressä.


Metsäisen alueen jälkeen oli muita rakennettuja alueita. Narsissien lisäksi kukassa olivat talviot ja hyasintit.Muotoon leikattuja puita kasvaa eri paikoissa, kuten kivitötsien päällä.


Tai voihan muotoonleikatuista pensaista tehdä myös labyrintin. Lapset eivät tuolta nähneet ja monilla olikin vanhemmat yläpuolella näkyvällä sillalla huutelemassa ohjeita, ettei paniikki iske.Eri paikoissa kasvoi myös pieniä palmuja. Tai bambua, varsinkin taustalla näkyvän korkealle menevän Pagoden vieressä.


Pagode kiertää hitaasti ylhäällä ympyrää, sieltä näkee puistoa ja myös vähän kauemmaksikin, kun Alankomaissa ei ole juuri korkeuseroja häiritsemässä näkymiä. Tuonkin puun juurella kasvoi istutettuja orvokkeja ja jotain muitakin, joita en nyt enää muista.


Sään takia silmut puissa antoivat vielä odottaa itseään. Luultavasti viikon sisään joka paikassa on hennon vihreää, lämpimämpiä säitä on Alankomaihinkin luvassa tulevalla viikolla. Pajuissa oli hieman vihertävää jo. (kuva tärähtänyt)


Alueella oli myös valtavan isot kohdat jouluruusuja. Vaaleita, tummia ja jotain siltä väliltä. Alkoi akku vedellä sen verran viimeisiä, että kaikesta en saanut kuvia. Ja sitten oli näitä kausi-istutuksia, nyt belliksiä, orvokkeja, kruunuvuokkoja.


Linnut olivat kesyjä, punarinta ei säikkynyt ollenkaan metrin päässä olevia ihmisiä.


Sorsista olisi saanut kaverin leipä tai pullapalkkioilla. Tällä kertaa kukaan linnuista ei paskonut päähäni. Saatiin kakat kuitenkin yhdeltä sorsalta palkkioksi (onneksi vain jalkojemme juureen), joka oli seuranamme koko sen ajan, kun söimme eväitä.

Näitä puistoplataaneja ihailin.


Yksi tuollainen pihalle, ja mitään muuta ei mahtuisikaan.


Pakko vielä mainita näiden show:sta huvipuistossa. Vesiurkut Lahdessa jäävät tosi jumboiksi näiden vesiurkujen rinnalla. Kai myös Barcelonan vesiurut alkavat olla pienemmät. Aguanaran huikea show tulee pari kertaa illalla. Oli niin valoisaa, että emme nähneet valo-osuutta hyvin, tulenlieskat kyllä erottuivat. Kuva otettu päivällä, jolloin mainostavat illan show:ta. Taustalla itämainen linna, jossa sisällä laite.


Pakko mainita vielä Raveleijn. Huh, mikä show. Katsomossa ei saanut pitää syötävää. Ensin tuli opetettuja lintuja. Sen jälkeen hevostemppuja, ritaritaisteluja, 5päivinen robottilohikäärme, tulta ja vesisuihkuja. Show voisi aikuinenkin katsoa pariin otteeseen, sillä joka paikassa tapahtui yhtä aikaa.Lohikäärmekuva on vähän suttuinen, otettu kännykän kameralla. Onneksi päivän aikana paistoi aurinkokin. Illalla kuumotti poskia.

Vielä yksi postaus tulossa Alankomaista, aiheena hollantilaiset ja kanava-ajelu.

6 kommenttia:

 1. Kaunista! Hollannista löytyy kyllä kivaa katseltavaa. Yksi paikka, josta kaikenikäiset mukulatkin tykkää,on Apenheul. siellä on katseltavaa ja ihasteltavaa puutarhaihmisillekin....ainakin ennen oli.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin laittaa tuo Apenheul mieleen. Näyttäisi nettisivujen perusteella olevan yhä kaikkea kiinnostavaa ja aika monta apinaa..

   Poista
 2. Vastaukset
  1. 10 tuntia meni aika nopeasti. Ja kauniita yksityiskohtia pääsi ihastelemaan ilman, että jälkikasvu tajusi minun ihailevan istutuksia.

   Poista
 3. Olin itsekin juuri Hollannissa ja ihailin samaisia puita. Pakko kuitenkin korjata, etteivät ole kastanjoita vaan puistoplataaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta. Korjaan myös tiedon blogiin..

   Poista