torstai 16. toukokuuta 2013

Tulppaaneja, tulppaaneja

Eilen näytti eräässä kukkapenkissä tältä. Yksi tulppaani alkoi avautua ja pari saman näköistä myös oli avautumassa. Penkkiin olen laittanut punaisen, oranssin ja keltaisen sävyjä. Niistä eivät kaikki pidä, mutta ne näkyvät kauas ja siksi niitä haluankin jonnekin päin pihaa.


Tästä yhdestä jo hypin lähes riemusta ja ikuistin myös eron kasvitieteellisten ja vähemmän alkuperäisten välillä. Toivottavasti kokoero hahmottuu. Valkoinen (biflora) on kukkinut jo jonkin aikaa ja tämä oranssi avautuminen kuuluu Orange Emperorille. Mukana myös hieman vihreää.


Tänään tulin töistä ja kaupasta iltasella ja näin jo kaukaa jotain uskomatonta.Siis täh. 24 tuntia ja tulos on uskomaton. Tosin on ollut tosi lämmintä, ihan kesälämmöt. Penkissä avautuneita on Orange Emperorin lisäksi myös White Dream. Onneksi ostin sen alepussinkin niitä Orange Emperoreja aikaisemmin ostetun kaveriksi. Määrä on valttia näköjään joskus.Ja ensimmäinen Sun Loverkin on avautunut.Olen ihan haltioissani.

Tosin olin alunperin luullut, että valkoinen ei kuki vielä ja en ole ihan varma noiden värisävyjen yhteensopimisesta, mutta en jaksa nipottaa. Enemmän murehdin sitä, että toisessa penkissä Taisi Little Beauty jäädä kukkimatta. Tosin siellä sitten onkin toiset kohta kukassa. Saa nähdä missä vaiheessa.

Kohta punerran vähän minäkin. Ensimmäiset haukkaajat ovat pörräämässä kimpussa. Pieniä, kai mäkäräisiä. Tulee täplikäs viikko.

Onneksi voin aina kääntää katseen kukkiin ja huokailla.

Mukavaa oranssinhehkuista loppuviikkoa!

2 kommenttia: