tiistai 28. toukokuuta 2013

Mikä? Mitä? Häh?

Leikkasin tuossa rikkaruohikkoa nurmikkoa viikkoa sitten ja näin jotain keltaista. Lähdin saalistamaan voikukkaa (nyt on jo turhaa vaivat päätään yhden voikukan takia, on runsaudenpula), mutta törmäsin kevätesikkoon hopeapajun juurella. Meidän pihalla. Onko se aina ollut siinä??


Viime keväänä tarkoituksella ostin tällaisen oranssiin vivahtavan kevätesikon, kun meidän pihalla ei muka ollut esikoita.


Tämä tai tämän kaverinsa (samanlainen) esikko olivat väliaikaisesti sijoitettuna yhteen kukkapenkkiin, joka ei mielestäni ollut ehkä paras paikka esikoille. Siirsin kai liian myöhään ne toisiin paikkoihin syksyllä. Toinen raukkaparka ei enää keväällä pärjännyt kotiloiden hyökkäykselle, vaan kuukahti. Enpä ollenkaan hätääntynyt, olihan toinen hengissä ja heidän edellisellä sijoituspaikallaan näkyi selkeästi uusia esikon alkuja. Loogisesti päättelin, että sinne kasvaa näitä samoja esikoita. No, kukkapenkissä kasvaa nyt tämän näköistä.


Täh? Minusta näyttää esikolta. Mutta ei yläkuvien esikoilta. Ostin keskikuvan esikon taimivaihdosta, ja ainoa selitys, joka päässäni pyörii on se, että mukaan sain sattumalta myös jotain muita alkuja tai siemeniä. Pikkasen kuitenkin hämmästyin näiden kukkia. Ovat nyt siinä loppukesään (majailevat taas väärässä paikassa) ja katsotaan, mitä ensi keväänä tupsahtaa.

Joka tapauksessa kolmea uutta esikkoa on ostettu naapurista. Katsotaan sitten ensi vuonna, mitä niistä ilmestyy.

4 kommenttia:

  1. Kaikki on esikkoja - esikkoja on montaa erilaista ja näköistä. =) Tuo lila voisi olla primula cortusoides kun nuo tavalliset on primula veris.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sentään tunnistin esikon. Kiitos tunnistusavusta!

      Poista