tiistai 21. toukokuuta 2013

Hempeää

Keskityin syksyllä miettimään tulppaaneja. Sen huomaa. Hempeitä sävyjä tällä kertaa on toisessa penkissä, jossa olisi pitänyt ihan ensimmäisinä tulppaaneina minun järkeni mukaan kukkia kasvitieteelliset tulppaanit. Niiden pitäisi kai olla niitä aikaisia. Kukkii vähän muutakin ja valitettavasti kiipeilee kotilotkin.Kuvassa etualalla toi muhkean värinen hyasintti on nimeltään Woodstock. Kaatunut sininen ja pystyssä oleva pinkki ovat marketin hyasinttisekoitusta. Etualalla pionin alkuja. Saatuja jakopaloja, joten lajia en tiedä. Sitten siellä näkyy tulppaaneja ja ihan vähän kukkisi taustalla (jos erottuisi) joku tuomipihlaja.

Tässä näitä hempeitä vähän lähempää. Niiden taustalla on pari kasvitieteellistäkin tulppaania.


Tässä FoxtrotDynasty


Lilac PerfectionJa (muka aikainen) kasvitieteellinen Pepperment Stick. Joka sulkee itsensä varjossa ja yöksi ja sitä suppua versiota on minun kamerallani vaikea kuvata. Näiden lisäksi on joukossa pari, jonka joka toinen terälehti onkin keltainen ulkoapäin, eikä valkoinen. Niitä en ole nähnyt vielä auki.Jatkossa voisi tietty laitella muitakin kevätkukkijoita kuin tulppaaneja. Silti näitäkin voisi olla vielä vaikka kuinka paljon lisää. Mikä ongelma. Ja luulin, että en edes näe kasvitieteellista Little Beautya, mutta se ehkä onkin tulossa. Samaan aikaan kuin suuret myöhäiset tulppaanit tai vähän ennen niitä. Kumma kevät. Tosi kumma.

6 kommenttia:

 1. Vähän olen kade noista tulppaaneista, kun en ole viitsinyt yhtään itse laittaa ;) Dynasty ja Pepperment Stick ovat suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä kykkiminen kannatti. Pitää muistaa kykkiä syksyllä taas uudestaan.

   Poista
 2. Minullakin on 'Little Beauty' ihan viimeinen tähtitulppaani, kukkii nyt, ja italiantulppaanit (kuten 'Peppermint Stick') kukkivat kanssa nyt vasta, samoin oli viime vuonna. On noissa villitulpaaneissa (joita myös kasvitieteellisiksi kutsutaan) eroja, kaikki eivät ole aikaisia. Aikaisemmiksi lajeiksi suosittelen parvi-, kääpiö-, pikku- ja muita tähtitulppaaneja kuin 'Little Beauty', esimerkiksi 'Violacea Black Base' näyttäisi olevan varhainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin siinä luulossa, että olisivat aikaisia. Onneksi ovat penkissä, jonka näkee vähän joka puolelta, eivät jää suurempien jalkoihin.

   Poista
 3. Kauniita! Meillä ne vasta myöhässä on, ihan ensimmäiset vasta on auenneet. Ja tosi pieniä kukkia, kituliaasti kasvaa. Mutta nyt on kyllä sen verran kuivaa, että pitäs melkein kastella. Pölisee vaan joka paikka kun kitkee penkkejä. Sadetta tosin ei vielä kaivata, että saadaan peltotyöt tehtyä ajallaan...joten kasteluletkut käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sadetta luvattu täksi päiväksi. Eli pääsee taas näkemään sen valtavan joukon kotiloita ja keräämään niitä.

   Poista