sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Lisää tulppaaneja

Miten kuvata kukkapenkkiä rajallisella taidolla ja rajallisella kameralla, jos ei ole istuttanut tulppaaneja, jotka kukkisivat lähimainkaan samalla korkeudelle? Jos ei ole istuttanut samansävymaailman tulppaaneja? Kun samassa penkissä sekä valkoista että lähes mustaa ja penkkiin tulee puolivarjo, niin ei onnistu kuvassa samoin kuin luonnossa. Silmä tässä kuitenkin osaa nähdä erot ja sulkea taas tietoisuuden rikoilta ja kotiloilta ja korkeuseroilta ja värisävyeroilta. Ja ei pala verkkokalvo puhki valkoisesta, kuten kuvassa käy.


Mukana
ChinaTown

HotPants

Queen of Night

Maureen


Ja sieltä sivuilta ja keskeltä on tulossa sitten jotain muuta perennaa pikkuhiljaa. Kunhan muistaisi, että mitä. Laitoin nimiä mieleen lähinnä sipulikasveista. Moni muu jäi laittamatta. Olen jo yhdestä penkistä yrittänyt kitkeä jotain sellaista, jota viime vuonna suojelin. Ei ollutkaan rikkaruoho. Nyt huomaan, että alkaa olla aika tehdä uusi istutusalueita, jos aikoo toteuttaa toiveita, joita voisi olla vielä säästössä. Jotenkin sipulikasvien suunnittelu on minulle paljon helpompaa kuin muiden kasvien. Kesällä voi tulla monta (ei niin kivaa) yllätystä. Toisaalta itse on kiva tehdä, voi ihan itse onnistua tai erehtyä.

Ei niin kivoja yllätyksiä järjestää myös rakkaat kotilokaverini. Ovat napsineet maan tasalle yhden kellokukan (nimeä en tiedä) ja näyttää myös hehkurakkaus aika kalutulta. Olen kerännyt tihulaisia vasta noin kolme litraa. Ja en ole vieläkään muistanut ostaa sinisiä rakeita. Joten saanpa itse kärsiä. Taidan myös keittää valkosipulikeitosta ja sutia jotain lehtiä sillä. Kotilot voittaa aina satanolla, kohdetta ei vain aina tiedä etukäteen.

Joka toinen päivä olen luovuttamassa tässä hommassa, kukkapenkkien ja kasvimaan hoitamissa. Luonto kun antaa ihan ilmaiseksi voikukkaa, elämänlankaa ja kotiloita. Miksi en tyydy niihin?

4 kommenttia:

 1. Upeita tulppaaneja! Tuo Chinatown sopisi kyllä meille ryhdistämään ja komppaamaan vaaleanpunaisia serkkujaan.

  Ja kotiloita, niitä on meilläkin tosi paljon. Jalan alla vaan rutisee, kun nurtsilla kävelee. Keräilen pois, jos jaksan, mutta en viitsi ottaa asiasta kunnon projektia. Inhottaa tappaminen, inhottaa kotilot... Iyyks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chinatown oli aukinaisena vähän erikoinen. Pitää ottaa kuva. Luulin, että se ei jaksanut kauan kukkia, kun sojotti miten sattuu.

   Kotilot tykkää kypsistä mansikoista ja tomaateista. Se on se yksi syy, miksi niitä koitan pitää kurissa (voittavat silti).

   Poista
 2. On hienoja tulppaaneita, hyvä kun nimet on tiedossa. Mun ei oo ennen tullut laitettua niitä muistiin.
  Voihan hirvee niitä kotiloita, kyllä yököttää moiset otukset. Jotkut pitää niitä lemmikkinäkin. Kerään nyt tavallisetkin etanat pois, ennen en ole niitä kerännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä ryhdistäyidin, kerrankin. Yhtä tulppaanilajia en ole löytänyt. Se ei ehkä kestänyt syksyn sateita. Se on se hyvä puoli tässä, muistaa mitä ei ehkä kannata seuraavaksi hommata.

   Poista