tiistai 29. tammikuuta 2013

Orkidean kanssa pulassa

Aloittelija kyselee: Miten tunnistan, kun orkidea pukkaa uutta töröä, että onko se juuri vai kukkavarsi? Sain orkidean jo yli vuosi sitten. Se jaksoi kukkia kauan ja sitten mystisesti kadotin orkidealannoitteen (=mies siivosi sen hyvään talteen) ja se kukkaraukka sai tyytyä ihan tavalliseen veteen aika kauan. Nyt ostin Sarin blogin innoittamana uuden lannoitteen ja kappas, heti alkaa uutta kasvua pukkaamaan. Jos uuden kukkavarren löytää, missä vaiheessa sitä aletaan tukea hyvää asentoon? Jos se törö onkin uusi juuri, miten se ohjataan oikeaan paikkaan?

Minähän en ole mikään sisäkukkakasvattaja, mutta tämän haluaisin oppia. Kuva kukasta on vähän suttuinen, silloin en vielä ollut löytänyt makro-ominaisuutta kamerasta.

5 kommenttia:

 1. Ihana kukka orkideassasi!

  Kukkavarressa on terävämpi kärki kuin juuressa, siitä minä ne alkuvaiheessa tunnistan.

  Juuret kyllä yleensä hakeutuvat luonnostaan hiukan alaspäin eikä niitä sen kummemmin tarvitse ohjailla. Eikä haittaa, vaikka osa jää purkin ulkopuolelle.

  Ei kukkavartta välttämättä tarvitse tukea (kaupassa ne on kiinni tukikepissä lähinnä kuljetusteknisistä syistä). Orkidea on muuten mainio amppelikasvi, sillä kukkavanat ovat luonnollisen kauniita hiukan roikkuvina.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marietta! Taidan siis vielä rennosti tarkkailla tilannetta.

  VastaaPoista
 3. Orkideat ovat yllättävän kiitollisia nykypäivänä. Pienellä hoidolla ne kukkivat kiitollisesti.

  Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti et ole vielä vastannut siihen. Linkki:
  http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/02/10-syyta-viljella-kasvimaata.html

  VastaaPoista
 4. Savea ja papuja: kiitos haasteesta. Tulen noutamaan sen jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivitin tuota postausta ja laitoin loppuun sinulle tarkempia vihjeitä haasteeseen vastaamiseen. Alunperin ohjeet sinulle jäi vähän puolinaisiksi.

   Poista