sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Aamuvalon viikonlopun hastevastauksia tärkeisiin asioihin

Helmikuu alkaa aina niin toiveikkaasti Aamun ja Valon nimipäivillä. Ja yleensä aamut alkavatkin olla näillä leveyspiireillä jopa lähes valoisia, kun töihin kiiruhtaa. Se testataan taas huomenna.

Savea ja papuja haastoi kertomaan tärkeistä asioista. Niitähän on paljon. En taida aihetta nyt paljon rajata, kuvia jouduin vähän rajaamaan, kun henkilökuvia välttelen täällä.

1. Perhe, suku, ystävät ovat tärkeitä.


2. Lukeminen on myös asia, jota ilman en voisi kuvitella olemista. Iso pino kirjoja odottaa nytkin lukemista. Alla olevat ovat luettu.3. Piha on avautunut erilaiseksi ilon lähteeksi kuin aiemmin. Enää ei niin tunnu työmaalta. Vaikka sekin se kyllä on. Kaikki kesken jne.


4. Kasvit ovat ihan eri juttu. Sillä niitä on niin monenlaisia. Pihahan pärjäisi hyvin vähälläkin ja on pärjännyt. Kaikki kasvit eivät ihan ilman hoivaa kasva. Mielessä mm. tomaattien esikasvatus. Realistinen esikasvatustila on vaan vähäisempää kuin viime vuonna. Enää on vain ikkunalauta käytössä, ei enää pöytäpintaa. Auts. Taidan liittyä Geraniumin kanssa anonyymeihin hortoholisteihin vielä kevään aikana. Saattaa nimittäin olla niin, että tilaa saadakseni kasveille, joudun jostain muusta luopumaan. (kuten sängystäni)


5. Keväällä ja kesällä on tärkeitä kuukausia monta. Ja juhlia. Lapseni ovat syntyneet valon ja lämmön aikaan. Toukokuu ja Elokuu ovat siksi tärkeitä kuukausia. Kesäkuu kesän takia ja yleensä Heinäkuussa saan lomailla. Kesä on siis erittäin tärkeä. Ja kaikki siihen liittyvät yllätykset. Kuva on orapihlajaaidasta, jonka sisällä kasvaa edellisen omistajan jäljiltä ruusuja.


6. Leipominen, herkut, juhlat.7. Kotoa lähteminen ja uusien juttujen näkeminen ja valokuvaaminen. Kuten ilahdutti lapsia kovasti kaupunkiviljelyesimerkit Korkeasaaressa.


8. Järvi, rannalla oleminen, eväiden syöminen ja lasten uimisriemun seuraaminen. Itsekin pulahdan, mutta jälkikasvun tekemisiä pitää seurailla. Olen järvi-Suomen kasvatteja, meri ei merkitse minulle oikein samaa.


9. Metsä, takapihaltamme aukeaa metsä. Kapea kaistele,  mutta ihana, että se on siinä. Ja kostena syksynä sieltäkin löytää sieniä ja marjoja.


10. Käsityöt. Niitä voi tehdä talvella. Silloin niihin on enemmän intoa kuin kesällä.


Lempiasioita on paljon muitakin. Ottakaa haaste, ken haluatte. Nyt en haasta eteenpäin.

5 kommenttia:

 1. Mukavat lempparit sulla. Ihanan näköinen kakku! Lurps...On ihanaa, jos pihan takana on vähän metsää! Meillä oli joskus.

  VastaaPoista
 2. :) Niin minäkin aattelen, että pitää nauttia puutarhan hoidosta. Jos se alkaa tuntua hankalalta työmaalta, lopetan koko puutarhan hoidon ;)))

  VastaaPoista
 3. Ihanasti sinulta löytyi monenlaisia tähän haasteeseen sopivia kuvia. Metsä on minullekin tärkeä, mutta sinne pääsee liian harvoin. Syksyllä suppismetsellä huomasi, kuinka paljon metsäkäynti rentoutti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Lempiasioita olisi ollut enemmänkin. Tämän näköinen tuli tällä kertaa.

  VastaaPoista
 5. Blogissani on sinulle tunnustus -uuden blogiystävän tunnustus. Me olemme kirjoitelleet jo jonkin aikaa, mutta eiköhän sinut voi lukea vielä uusiin blogiystäviin :)
  Linkki:
  http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/02/tunnustus-uusi-blogituttavuus.html

  VastaaPoista