keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kasvimaalta

Tänään onkin ollut vaihtelevampi sää. Ei ole ollut pelkkää vesisadetta. On ollut raekuuroja ja ukkosiakin. Jep. Otin pari kuvaa hyötykasveista. On näemmä multa pöllynyt.


Ihan kuin valkosipuli ei juuri olisi viime aikoina kasvanut, niiden välissä onneksi sentään punajuuressa on tapahtunut vähäistä kasvun lisääntymistä.

Pikkupenkki salaattia, punajuurta ja sokerihernettä näyttää nyt vähän kasvavan, mutta ei silti näytä vielä siltä, mitä tähän aikaa olisin jo toivonut.


Kohopenkissä kasvaa maissia ja ruusupapua ja kesäkurpitsaa. Maissi saisi olla vankempi ja pidempi. Ruusupapu iti niin kauan, että luulin, ettei idäkään. Nyt sentään sirkkalehdet näkyvät. Kesäpurpitsan ostin taimena torilta (vain yksi omista säästyi, joka on pienempi ja jotenkin ihan raukkaparka pikkuinen). Kesäpurpitsaa on kotilo käynyt jo haukkaamassa. Lehti on reikäinen ja puoliksi syöty.

Koska luulin, että ruusupapuni eivät idä, ostin myös kaksi pensaspapua. Vihreän ja keltaisen. Värit menivät jo sekaisin. Myöhemmin paljastuu värit.


Koska olisin toivonut jo enemmän sekä väriä että kokoa, oli pakko ottaa kirkkaan vihreästä persiljasta lähikuva. Se sentään kukoistaa (taimena ostettu).


Nyt on kyllä multaa nähty ihan tarpeeksi ja pihalla kävellessä saavimaasta kuuluu ihan syksyinen lits läts. Jos pari päivää olisi poutaa, tekisi se vaihteeksi kasveille ja minulle hyvää.

2 kommenttia:

  1. Minunkin kasvimaalla tuntuu kasvu tyrehtyneen. Yksi mangoliarivi on suorastaan aneeminen. Annoin mangolialle, tillille, persiljalle ja palsternakalle lannoitevettä. Toivottavasti se auttaa.

    Kotilot ovat kai syöneet kurpitsantaimeneni ja pensaspapukin on hätää kärsimässä. En ole muuta keksinyt kuin sirottanut tuhkaa.

    VastaaPoista
  2. PItäisi varmasti minunkin lannoittaa paria kasvia. Jos se tekisi kasvuun vauhtia. Tosin lämpimämpi sää kera auringonkin auttaisi vesisateiden keskellä.

    VastaaPoista