maanantai 2. heinäkuuta 2012

Perennanjakamisia ja muuta

Minä en vielä perennoita oikein voi jakaa ja antaa muille, mutta niitä olen nyt saanut taas uusia pihalle. Kiva, kun voi samalla kyläillä sukulaisten luona ja tutkia toisten pihoja ja saada vielä mukaan sipuleita ja juuria ja kasveja. Kiitos L!


Tälläinen valkoinen kaunotar voi kukkia minunkin pihallani joku päivä.
Toisten pihoja on kiva nyt kuvata, kun omalla pihalla ei oikein yhdistelmiä näy.Omalla pihalla pörhäkät, mutta ei kovin korkeat krassit ehtivät jo jossain välissa aloittaa kukkimisen.

Kesäkuun alussa ostamani keltavaleunikkokin avasi kukkansa, vaikka pitkään luulin, että ei kyllä avaudu kukan kukka. Nyt yksi varsi katkesi, tuulessa tai jossain pallo-onnettomuudessa, joten nähtäväksi jää, siementääkö tämä yksilö vai ei.

Vihdoin on omalta pihalta poimittu myös salaattia ruokapöytään. Piti vain sitä salaattia höystää aika reilusti kaupan tomaateilla ja kurkuilla, että sai massaa. Kovin siis vielä vaatimattomat kylvökset. Parin viikon välein olen nyt kylvänyt salaattia uusiin paikkoihin, parhaiten näkjään kasvavat kuitenkin terassin lämmössä.

Ekaan avomaankurkuuni on tullut yksi pienen pieni kurkun alku, yksi taimista alkaa taas uhkaavasti näyttää huonolta. Tänään olen siis kävellyt kanankakkapurkki kädessä ja laittanut voimaa useammalle kasville. Myös perunassa on havaittu kukan nuppu. Ehkä siis saadaan tänä vuonna oman maan perunoita. Varret vain ovat kasvaneet tätä ennen ja luulin, että muuta kasvua ei tule tapahtumaan. Olen myös tehnyt uusille kasveille tilaa eilen ja tänään. Päässä on monta suunnitelmaa, kun muistaisi ne kaikki aina oikeaan aikaan.

Pian voi taas ihailla muita maisemia.

Tässä välissä on ihaltu myös hiekkaa. Lappeenrannan hiekkalinnoilla:

Vaikka kasvit ovat hienoja, osaavat jotkut tehdä hiekasta jotain sellaista, mikä näyttää niin taidokkaalta, ettei sanat oikein riitä kertomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti