tiistai 17. heinäkuuta 2012

Lehtokotilot kasvimaalla

Kasvimaalla on ollut kotiloilla syötävää. Samettikukat ovat kotiloiden herkkua. Toisaalta pysyvät poissa muista, tai sitten ne juuri houkuttelevat kotiloita. Nyt on taas valitettavasti jouduttu torjumaan noita inhoja lehtokotiloita.

Kaksi kuvaa samettikukasta, jotka ovat ihan samaa lajiketta ja näyttivät jossain vaiheessa samettikukilta molemmat. Tässä samettikukka kera yhden pienen kotilon.

Yksi lehtokotilo ei heti yhtä kukkaa tuhoa, joukkovoima on suuri ja välillä pienen kukan kimpussa on ollut 5 yksilöä ja sitten onkin jo tuho suurempi.

Nyt aion myös suojella näitä kesakurpitsojakin kotiloiden hyökkäyksiltä. Ensin luulin, että minulle jäi vain yksi kesäkurpitsa. Ostin toisen torilta, jossa onkin ollut hyvää kasvua. Ja yllätykseni yksi kylvämäni siemen (ei esikasvatettu) tuli kuitenkin esiin. Nyt yritän näitä varjella.


Onneksi Suomessa ei ole niitä heinäsirkkaparveja. Näissä riittää ihan puuhaa.


1 kommentti:

  1. Luin joskus, että kotiloja voi pyydystää olutlasiin. Laittaa olutta astian pohjalle niin kotilot ryömivät sinne ja hukkuvat, kun eivät voi vastustaa sen tuoksua. Astiasta ne kannattaa tyhjentää muovipussiin ja viedä roskikseen. En itse ole kokeillut, mutta pitäisi kyllä, kun lehtisalaatit menivät ihan pilalle kasvimaalla. Etanat valtasivat ne.

    VastaaPoista