tiistai 26. kesäkuuta 2012

Lähikuvia

Sateesta huolimatta kuvasin tänään kukkivia kukkia. Tuli lähikuvia, kun kokonaisuuksissa ei ole mitään hienoa, siis tässä pihassa. Ehkä ensi kesänä jo. Samalla aloitin taistelun lehtokotiloita vastaan, etteivät kaikki kukat ja kasvit häviä saman tien. Hyttyset kyllä tuntuvat minut voittavan 60-0. Kurjaa huitoa hyttysiä naamastaan, samalla kun kädessä on lapio.

Omalta pihalta on kiva tehdä löytöjä, kuten tämä kaunis akileija. Toivottavasti tulee viihtymään myös uudella paikallaan, sillä talon vierestä siirrän kaikki kasvit pois, ettei talo kärsi.
Pihan ensimmäinen ruusupuska alkaa kukkia. Tämä leviää kuin rutto, uhkaa syödä postilaatikkomme. Kestää hyvin rajua leikkausta, mutta en itse tätä pihaan valitsisi. On siis pihan vanhoja kasveja. Kasvaa myös roskiksen vieressä. Mielummin kyllä haistelen kesällä ruusun kuin jätteiden tuoksua. Kuten kuvasta näkee, kasvaa tässä pöheikössä vähän muutakin.


Joku laukka kukkii. Ehkä tämä on laukka. Ainakin jotain laukkaa syksyllä istuttelin ja tällainen ilmestyi. Kukka on pieni ja hento. Antaa kuvassa itsestään suuremman ja mahtavamman kuvan.
Ja liljakin on avaamassa kauneuttaan. Unohdin tämänkin nimen. Tämä on korkea ja mahtipontinen oli nimikin. Liittyi jotenkin majesteettiin, kruunupäihin tai joihinkin vastaaviin.

Peittokurjenpolvi kukkii. Mietin kyllä, että voikohan tuon antaa rauhassa levitä, vai tuleeko muut kukat olemaan vaarassa.


Ja ne aseet lehtokotiloita vastaan:
Ferramol paketti, puoli kiloa hävisi pihalle ihan tuosta vain. Näköjään tuota pinta-alaa pihalla on aika lailla. Kun ne kotilon ryökäleet uhkaavat kasveja, kukkia, marjapensaita jne. Ja pirulaiset ovat pari kypsää mansikkaakin ehtineet porukalla syödä. Taidan vielä joutua ostamaan suuren erän. Vieressä etanoiden karkoittamiseen tarkoitettu mustaa muovimattoa, joka sisältää kuparia. Kokeilen leikata sitä ruukkujen alle. Vaikka tuota ulkonäköä vähän vierastankin. Kohta on joka paikka täynnä mustaa.

Mukavaa kesäkuun loppua. Tulisi jo ne kesäilmat. Meilläpäin on satanut niin paljon, että voisi välillä olla vähän aurinkoakin.

2 kommenttia:

  1. Noita liljoja äitini kutsui "keisarinkruunuksi", toinen nimi taitaa olla ruskolilja.

    Ruusunkukka näyttäisi Kurtturuusulta. Koeta googlettaa noilla nimillä, niin saat lisätietoa.

    VastaaPoista