tiistai 5. kesäkuuta 2012

Harson alla

Tänään kurkin harsojen alle. Ostin kasvimaaharsoa joskus maaliskuussa muistaakseni.. Näytti kanankakka, hallaharso ja mansikkamuovi siihen aikaan vuodesta aika edullisilta. Ehkä ne ovat aina, tai olin oikeaan aikaan paikalla.

Harson alla tapahtuu nopeammin kuin avomaalla. Salaatit, jotka ilman harson suojaa kylvin viikkoa tai kahta aiemmin, ovat harson alla kirineet samoihin mittoihin tai milleihin. Ei siis suuriksi. Silmällä näkee ne kuitenkin. Etualalla salaatti, niiden takana punajuuren alku ja niiden takana ei edes näy, mutta on vähän sokeriherneen alkuja.Pienessä hernepenkissä on myös tapahtumaa:

Ja ilahduttaa perunan kasvu kovasti. Perunat ovat olleet harson alla muistaakseni kolmisen viikkoa. Ei siis ihan koko ajan harson alla, mutta vähintään viileinä öinä. Perunaa ei oikeasti mitenkään tehoviljellä kuten ei muutakaan. Vähän omaksi iloksi ja kasvunihmettä tuomaan.Tomaatit pääsevät viimeistään viikon päästä paikoilleen. Loppuu edes takaisin niiden roudaaminen. Samoin kurkku, maissiraukan taimet, kesäkurpita ja papu (siemenestä) pääsevät maahan. Sitten on sisällä taas ikkunalautoja vapaana.

Ehkä ensi tai seuraavaan postaukseen pääsen näyttämään D-I-Y-projektin, jonka tekeminen on ollut kivaa. Ja viikonlopun flunssan jälkeen tekeminen on taas tuntunut hienolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti