sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kaikkea uutta

Kaikkea uutta pitää kokeilla, kuten blogia.

Tai keväällä kasvimaata, ihan oikeasti nyt. Aikaisemmat yritykset savimaassa kasvattamiseen ovat menneet ihan oikeasti pieleen. Nyt on koko viime syksy hankittu tietoja kirjoista, blogeista sekä netistä. Moni asia voi mennä pieleen. Eniten jännittää, kuinka kauan sitä oikeasta jaksaa tai haluaa hoitaa. Siis sitä pihaa, kasvimaata tai kastelua. Ja se kitkeminen. Auts.

Samalla tietysti toivon omalta pihalta luomuruokaa ja vähemmän vihanneksien tai marjojen kantamista kaupasta. En taida silti uskaltaa laskea kaiken tämän uuden harrastuksen hankintahintoja. Mm. tuo multa ei ole kovin halpaa, tai hiekka tai ne kasvit. Siemenet tosin eivät vielä menneet koviin hintoihin, mutta tuossa ei olekaan vielä juuri mitään siitä määrästä, mitä oikeasti pihalle vielä pitäisi saada.

Asumme siis pienessä omakotitalossa, jossa piha on perustettu ylli 50 vuotta sitten. Vaikka muutostamme on jo useita vuosia, on piha tähän asti saanut ihan rauhassa rehottaa.

Syksyllä aloitettu kitkeminen sekä uusien kasvupaikkojen laittaminen kuntoon. Aika rankkaa puuhaa ja silti pihaa on otettu haltuun vain pieni murto-osa.

Onneksi pihaan liittyvät visiot yllettyvät jonnekin kymmenen vuoden päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti