lauantai 17. maaliskuuta 2012

Jotain vihreää

Maassa näkyy jo jotain vihreää. Seinustalla, johon lunta ei juuri tulekaan, ja aikaisempien omistajien vanhasta ja hoitamattomaksi jääneestä kukkapenkistä pilkistää jo jotain.

Näistä minäkin tunnistan kevätkukkien alut. Mutta en mitenkään taas muista, että mitähän näistä sitten isona tulee. Rikkaruohonkin alut ovat jo mainiosti kasvun alussa. ;)

Koska olen niin huonomuistinen, kasvitunnistus niin alussa, en mitenkään muista tai tiedä, ovatko nämä taas jäänteitä viime syksystä vai ihan uusia?


Olkoot mitä vain, niin lumen vierestä pilkistävä vihreys kyllä tekee sielulle hyvää.

Taidan tänään levitellä hiekkaa ja tuhkaa tekemilleni kohopenkeille. Olen niin malttamaton näkemään, että lähteekö sinne laittamani sipulit (kukat ja valkosipulit) nousuun. Kunhan vain muistaisi, että mikä kasvi ei siitä tuhkasta välitä.

Edit. Ja tuntia myöhemmin nämä vihreät olivat uudestaan kuvien oton jälkeen lumen ja jään peitossa, kun lumikuorma katolta rojahti päälle. Olipa lyhyt kevät.

3 kommenttia:

 1. Ihanaa kun alkaa lumen alta pilkistää! Olisivatko nuo yläkuvassa narsissin alkuja? Ja alakuvassa voisi olla viimesyksyisiä helmililjamättäitä?

  Minä lähden ostamaan nyt tete-narsisseja Plantagenista. Laitan niitä terassille jo ruukkuun ja laatikkoon. Koristeeksi taivuttelen koivunoksaa ja mustikanvarpunippuja (jos löytyy). Säilyvät narsissit pitkään hyvinä keväällä terassia kaunistuttamassa. Jos oikein kylmää, suojaan yöksi harsolla. Viittä pakkasastetta kestävät ihan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan Anne olla oikeassa. Onneksi joku tunnistaa kasveja. Minullekin tarttui vähän noita narsisseja (ja harsoa ja Iriksiä ja liljoja) mukaan, kun piti hakea vain kompostikuoriketta.

   Poista