tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kukassa juuri nyt

Sinivaleunikko aloitti tänään kukinnan. Wuhuu!


Tähkäesikko on ollut myös kukassa vähän aikaan.


Mutta suurin kysymys liittyy tähän kukattomaan kasviin. Tunnistaako kukaan? Yritin vertailla tämän lehtiä vaikka mihin, mutta en kyllä tiedä, mikä tämä on. Se voi olla rikka tai joku kasvi, joka on tullut toisen mukana. Tämä kasvoi ihan kiinni tunturipoimunlehdessä, jonka olen ostanut puutarhaharrastajalta.20 kommenttia:

 1. Kauniit sinivaleunikko ja tähkäesikko. Tuota mysteerikasvia en kyllä tunnista.

  VastaaPoista
 2. Sinivaleunikko sykähdyttää aina intensiivisellä sinisyydellään💙.
  Nuo lehdet näyttävät minusta jonkun tähtiputken(Astrantia) lehdiltä. Tähtiputket ovat erityisen kunnostautuneita levittäytymään siementaimillaan😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan minulla toisaalla tähtiputkea. Kasvi näytti tutulta, mutta en tajunnut verrata tähtiputkeen. Se siementää valtavasti. Taidan siirtää tämän yksilön pois varjosta. Minulla onkin tähtiputken siementen kanssa pienoinen ongelma jo valmiiksi. Välillä sitä on sokea.

   Sinivaleunikon väri on huikea. Se avautui, vaikka ei ole kovin lämpimät säät olleetkaan.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on komea ja kaunis. Onneksi tuossa on aina useampia nuppuja.

   Poista
 4. Sinivaleunikko sävähdyttää aina. Minäkin hankin taimen, mutta se ei aio kukkia, ehkä ensi vuonna sitten. Siementaimia ilmestyy mitä kummallisimpiin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuosi on yhtä hyvä kukintavuosi. Eka vuonna onkin usein lehtiruusuke. Olen onnellinen, koska noiden vieressä on ensi vuodeksi lehtiruusukkeita.

   Poista
 5. Astrantialta se minustakin näyttää. Ihana tuo sinivaleunikko. Ostin kaksi tainta, jota olivat alennusmyynnissä ja huonoja. Yritän elvyttää ne ensikesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivaleunikon alennusmyyntiä en voisi vastustaa. Onneksi sinivaleunikon lehtiruusuke usein säilyy seuraavaksi vuodeksi.

   Onhan se tähtiputki. Kovasti vain vaeltelee jotkin kasvit.

   Poista
 6. Sinivaleunikon sininen väri on upea, meillä se kasvattaa tänä vuonna varmaan vain lehtiä, mutta jospa ensi vuonna kukkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kasvattaakin ensin lehtiruusukkeen. Toivotaan kukintaa ensi vuonna.

   Poista
 7. Minulla ei kuki kumpikaan. Valkoinen sinivaleunikkoni pykää vain uusia, mahtikokoisia lehtiä ja tähkäesikosta ei näy kait jälkeäkään, liekö talvi vienyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti valkoisin sinivaleunikko on hyvässä kukassa ensi vuonna. Olin todella yllättynyt itse, että tähkäesikko selvisi talven.

   Poista
 8. Oijoijoi tuota sinivaleunikon kukkaa! Huikea. Tähkäesikko on myös upea, se ei useinkaan talvehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivaleunikon väri on niin hieno. Onneksi pari muutakin vartta on odottamassa ja näissä on useita nuppuja. Nuppu pääsi avautumaan tänä vuonna vähän salassa.

   Poista
 9. On se kaunis tuo sinivaleunikko! Ostin taimistolta heikkokuntoisia sinivaleunikkoja,olivat 2e/kpl, joten oli pakko ostaa, ja nyt niitä on ripoteltu ympäri puutarhaa, jos edes joku selviytyisi. Yhden sain kukkimaankin! Söpö tähkäesikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan pitkää ikää alesinivaleunikoillesi.
   Tähkäesikko on niin jännän värinen ilmestys. Söpö se on, mutta epävakaa talvehtija.

   Poista
 10. Huikea sini sinivaleunikossa, hieno! Tähtiputket ovat hanakoita levittäytymään mutta kasvi on niin kaunis että minulla saa vaeltamisen anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiputki tosiaan vaeltaa. Olen kitkenyt sitä ahkerasti, mutta vieläkin ahkerampi saisi olla.

   Sinivaleunikon väri on uskomaton.

   Poista