lauantai 11. maaliskuuta 2017

Trendien huipulla

Tiedän, että viherkasvibuumi on trendi. Ja tiedän, että ilmakasvit ovat trendejä.

Ilmakasveista alkoi tulla minulla iso päähänpinttymä. Voisin vaihtaa ikkunassa roikkuvan joulukoristeen(!) ilmakasviin. Mietin vain nettitilausta, että selviääkö kasvit matkasta talvella hengissä. Kävin välillä katselemassa niitä netistä. Ja parista kukkakaupasta kävin kysymässä ilmakasveista, joita niissä ei ollut. Ajattelin, että täytyy ehkä sitten vähän keväämmällä tilata tai lähteä vähän pidemmälle hankintareissulle.

Tänään lähdin tuhlaamaan lahjakorttiani erääseen kauppaan siemenet, pikkutaimet ja mullat ja ehkä pari ruukkuakin mielessä. Siinä ohimennen kuulin, kun myyjä suositteli ilmakasvia eräälle ostajalle. Tässä vaiheessa höristin korviani, miten olenkaan voinut kulkea kaupassa huomaamatta näitä.

Arvatkaapa mitä kävi.


Ostin kaksi ilmakasvia ja niille yhteisen pikku kodin. Vielä sopiva nauha puuttuu, jotta saan sen ikkunaa vasten roikkumaan. Ostin kaksi mattapintaista kasvia. Ne tulevat olemaan ikkunan edessä, joten niiden värit korostuvat vastavaloon.


Näitä saa nyt Lahden Siemenestä ja Koneesta, ainakin on saanut pari viikkoa. Siellä oli myös paljon pikkuisia Pelargoni-vauvoja. Itse en uskalla edes lähteä keräämään Pelargoneja, joten niiden lajeista en osaa sen enempää kertoa. Ostin itse myös minikokoisia keijunmekon taimia sekä kaksi jo hyvässä kasvussa olevaa kelloköynnöksen taimea. Ja alennuksessa olevan kasvivalon. Huh, olipa loistava reissu ja viime vuonna saadulla lahjakortilla hyvä kohteet.

Tänään on aurinko näyttänyt meillä voimaansa. Purot solisevat tiellä. Lumiukot laihtuvat ja lumet tippuvat vetenä katoilta pois. Ilmassa on kevättä.

16 kommenttia:

 1. Kiva tuo lasipallo (vai muovia) jonne kasvin saa sisälle. Siemen ja kone on huippupaikka, pitäisi mennä minunkin käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipallo (on tuikuille tarkoitettu, Finnmarin) on katevä ilmakasveille.

   Nyt siellä oli taas pikkutaimia.

   Poista
 2. Minäkin ostin juuri keskiviikkona ensimmäisen ilmakasvini. Oli pakko kokeilla, kun sellaisen kukkakaupassa näin. Hieno tuo lasinen kupu sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasinen kupu on tuikuille (Finnmarin), mutta parempi meillä kasvikäytössä.

   Ilmakasveja mahtuisi muuallekin, mutta nyt katson, saanko pidettyä nuo hengissä.

   Poista
 3. Ihanat ovat! Siellähän on monipuolinen kasvikauppa, kun saa kelloköynnöksistä lähtien..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämä alkukevät, kun kaupassa on monia erilaisia pieniä taimia. Ensi viikolla tulevat jonkinlainen määrä hyötykasvien taimia.

   Poista
 4. Juuri tuollaista kauppaa nyt kaipaan. Siis kauppaa, jossa kesäkukkien ja hyötykasvien taimia. Ilmakasvit ovat hienoja, mutta koitan olla niihin sortumatta. Saapa nähdä, kuinka pitkään onnistun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne tulevat muutamat hyötykasvit vasta tulevalla viikolla, muutamia yrttejä oli nyt. Ostan hyötykasvien taimia usein lisää sitten keväämmällä torilta.

   Poista
 5. Minäkin löysin näitä viime viikolla, niitä muutti meille kaksi;)

  VastaaPoista
 6. Kiva trendijuttu sinulla! Olen noteerannut tämän trendin, tuntuu olevan joka kukkakaupassa (ja jopa rautakaupassa näin) näitä ilmakasveja. Suloisia pikkutaimia olet löytänyt myös, ihanan keväistä. Toivottavasti se kevät alkaa kunnolla ensi viikolla kuten lupailivat, iloista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole meillä päin nähnyt näitä kovin monessakaan paikassa. Lahjakorttiostoksilla on kiva vähän hullutella.
   Olen nyt kovin tyytyväinen myös kasvivaloon. Saa pikkutaimet valoa.

   Poista
 7. Mä hurahdin myös noihin ja ajattelin käydä hakemassa pari lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa. Uskon, että on vaikea vastustaa lisähankintoja.

   Poista
 8. Nuo ilmakasvit lasipalloissa ovat hauskoja. Haluaisin niitäkin, mutta olen vielä onnistunut hillitsemään haluni. Tuolla Lahden Siemen& koneessa oli aivan mahtava pistokasvalikoima, ostin enemmän kuin suunnittelin, siis muutakin kuin pelargoneja.

  VastaaPoista
 9. Mulla on ollut jo vuoden toista ikkunassa pari lasipalloa, joissa ilmakasveja. On kyllä kivat. Sulla on tosi makeet värit noissa!

  VastaaPoista