maanantai 27. maaliskuuta 2017

Maanantai

Vaikka tänään on pikkaisen tuo kellojen siirtely väsyttänyt, on tänään päivällä ollut taas ihan kevään tuntua. Näin illalla meillä kyllä tuulee niin, että ulkoilu oli lähes mahdotonta, kun silmät olivat täynnä kaikenlaista lentävää roskaa ja hiekkaa.

Sinivuokkojen nuput ovat ilahtuneet lämmöstä. Yritin samalla niille kuiskutella, että huomenna on taas kylmää, joten vielä ei kannata täysin ilakoida.


Jouluruusuja pääsin tänään jo vähän kurkkimaan, kun päältä oli sulanut lumia pois. Ainoa syksyllä löytynyt nuppu oli nyt tiukasti jäisen maan uumenissa. Vielä on yhdestä paikasta toiveissa löytyä jotain, kun lumet sulavat.


Osa krookuksista on onneksi jo hyvin valppaina kevättä odotellessa.


Lumikelloja on pakko esitellä joka postauksessa. Onhan ensimmäiset tällä pihalla jo ihan oikeasti auki. Ilokseni tulkitsen myös sivusipulin tai siementaimen alun.


 Kaikki lumikellot eivät silti ole kovin nopeita avautumaan, vaikka niitä lumi ei enää saarrakkaan.


Kävin tänään myös vähän tarkemmin katsomassa jänistuhoja takapihalla. Ja kappas, sieltä löytyikin yksi paikka, mihin olin laittanut lumikelloja syksyllä.


Tämä yksilö kasvaa lähellä marjakuusta (jänisten maistamaa). Lähellä suklaakirsikkaa (jänisten maistama ja tuhoama). Ja aika lähellä syyshortensiaa (jänisten maistamaa). Ensi syksynä tiedän paremmin, mitä suojata.

24 kommenttia:

 1. Sullon täyret kevää merkit näkyvis!
  Meillei mitää nuasta, vaikka oon paikat jo monta kertaa syynänny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä ovat ilahduttavia. Toisaalla on lunta ja jäätä. Otin kuvankin jäästä, mutta unohdin sen laittaa tähän. Kohta sielläkin tulee esiin kevättä.

   Poista
 2. Voi ihanaa, olen niin odottanut, että ne jouluruusut kukkisivat kuten toivoit ja nythän on käymässä niin. Tulin tosi iloiseksi tästä! Hortensia kestää jänisten syömisen, mutta harmi suklaakirsikkaa ja marjakuusta :( Mutta kyllä ne siitä varmasti vielä elpyvät. Meilläkin on "leikattu" kaikki hortensiat talttahampulein, eipä tarvitse itse leikata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjakuusi varmasti toipuu, kun se kestää leikkaamista. Suklaakirsikasta en tiedä.
   Olin todella iloinen siitä pienestä jouluruusun nupusta. Toivon, että jää ei runtele sitä.

   Ihana, että elät näissä haaveissa mukana.

   Poista
 3. Ihania pieniä kevään merkkejä sinulla jo näkyy. Meillä pihakierroksella näkyy vasta lunta, lunta ja enemmän lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa nyt maa paljastua selkeämmin. Lumiukkokin suli jo lähes kokonaan.

   Poista
 4. Siellä näkyy samoja kevään merkkejä kuin täälläkin! Eikö olekin ihanaa tarkistaa päivittäin, mitä ihanaa on tupsahtanut maasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tosiaan. Ja pienistä asioista osaa olla todella iloinen.

   Poista
 5. Aivan ihania keväisiä kuvia! Täällä on lunta vielä reilusti, mutta keväänkaipuuta vähän lievittää toisten puutarhakuvien katselu. Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Toivottavasti pian voit itsekin seurata kevään merkkejä omalla pihalla.

   Poista
 6. Lumikelloja saa esitellä useamminkin, ovat niin suloisia. Muitakin ihania kevään merkkejä on näkyvissä. Meillä on edelleen lunta, mutta ainakin kuvittelen että se vähenee päivä päivältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lumi vähenee. Meidän lumiukosta on enää pieni kasa jäljellä.

   Poista
 7. Marjakuusi on yllätys että sitäkin syövät, mutta mikäpä ei jänöille kelpaisi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se marjakuusi oli hämmentävää. Vain pupunjäljet ja papanat todisteena.

   Poista
 8. Ihania lumikelloja! Näyttävät niin kauniilta.

  VastaaPoista
 9. Hei vaalean vihreää. Olet voittanut blogini arvonnassa kirjan Laatikkopuutarhurin opas. Onnittelut! Ilmoitatko osoitteen niin voin postittaa voittokirjan: anneli.airola@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otan palkinnon vastaan sekä ilahtuneena että samalla kyyneleet silmissä.

   Poista
 10. Kevään ensimmäiset kukkijat ilahduttavat aina eniten. Tästä se vauhti kiihtyy ja koko ajan tulee lisää kaikkea ihanaa puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat suorastaan aarteita tähän aikaa vuodesta. Nyt ei haittaa, vaikka tahti ei vastaakaan toukokuuta.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Nupulla vielä, mutta olin itsekin hyvin hämmästynyt ensimmäisestä nupusta. Paikka on suojainen ja saa myös lämpösäteilyä.

   Poista
 12. Jänistuhoja täälläkin on ja erityisesti pensaissa sekä harjaneilikoissa :( Nuo lumikellot ovat ihania!!!! Minä löysin kierroksellani ainoastaan 2 lumikellon piippaa, vaikka kymmeniä istutin. Ensi syksynä lisää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ikinä kuki kaikki istuttamani lumikellot. Siksi niitä laitankin nykyisin joka syksy. Toivotaan, että sieltä vielä muutama lumikello tulee liaää.

   Poista