sunnuntai 28. elokuuta 2016

Tänään auringossa

Eilisen myrskytuulen jälkeen oli muutamia kasveja vähän kellallaan. Kuten maissit ja auringonkukat ja joitakin muitakin korkeita kasveja. Maissit ja auringonkukat piti viritellä vähän uusin tukien varassa edes jotenkin pystyn. Tuoksuherneetkin olivat vähän heiluneet. Onneksi suuria puita ei kaatunut pihalla.


Koin olevani eilen ja tänään auringossa vähän kuin kärpänen, joka lämmittelee auringossa. Puutarhahommia tehdessä otin auringossa kuvia vähän sieltä ja täältä samasta kohdassa seisoessa. Aurinko häikäisi pahasti silmiä, joten tarkennus oli vähän sattumaa.


Yritin tehdä hommia vähän se mukaan, mihin aurinko osuu ja ladata taas vähän auringon voimaa itseenikin.


Loistosädekukka Burgunder lamoaa maata pitkin. Ei oikein jaksa pysyä pystyssä.


Syyshohdekukka Rubinzwerg kasvaa onneksi taas puutarhassa. Tämän lehdet näyttävät alkukesältä liian samalta kuin maitohorsman. Olen ihan jossain vaiheessa saattanut tätä kitkeäkin.


Minulla on taas parikin erilaista projektia kesken eri puolilla pihaa. Nurmikko on ajamatta ja kaikenlaista tekemättä. Miten tässä taas näin kävi. Tuntuu, että kohta loppuu kasvukauden aika kesken, ei ole myöskään lomaa, aika on senkin takia tiukilla. Ennen kasvukauden loppua tosin saattaa loppua energiat.

Jalassa on nyt sellainen vaikeasti paraneva rakko, että saappaita ei oikein kärsi pitää jalassa, joten osa noista hommista joutuu vain odottamaan. Pitää tehdä asioita, joita vielä kykenee tekemään muissa kengissä eli crocseissa. Käytännössä jalat ovat siis kauniin mustat tai harmaat tai kirjavat. Sopivasti sävy sävyyn sormien kanssa. Lähes kaikissa kesämallin puutarhahanskoissa alkaa taas olla kynsien kohdalla reiät.

14 kommenttia:

 1. Voi ei, toivottavasti rakko paranee pian! Mahtaa olla tuskallista.
  Huomasin saman, että märkä multa tulee hanskoista läpi, ja kun ottaa hanskat pois, ovat sormet niin mustat kuin ei olisi hanskoja pitänytkään.
  Ihanat aurinkokuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei voi sateella tehdä mitään hommia.
   Mustat kädet ovat nyt vähän vakiovaruste.
   Aurinkoiset hetket oli pakko taltioida.

   Poista
 2. Minulle tulee jossain vaiheessa paniikki kun huomaan töiden kasautuvan eikä tiedä enää mistä alkaisi. Toivottavasti saat jalan pian kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama tilanne on, ei aina tiedä mistä aloittaa tai mihin seuraavaksi. Ja välillä tekee siellä täällä jotain eikä kunnolla mitään.
   Jalka paranee toivottavasti pian. Kohta ei enää kävellä sandaaleissa.

   Poista
 3. Ei hätää, ehdit vielä kyllä! Ja kohta ei tarvitse tehdä puutarhassa mitään (vaimea nyyh). Ihanaa kukintaa vielä vaikka miten paljon sinulla. Nuo värikkäät nuppikukat ovat tosi ihania. Toivottavasti rakkulasi paranee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä luulee ehtivänsä tehdä samalla lailla kuin lomalla. Nyt voi mennä viikko, että ei ehdi tehdä yhtään mitään. Onneksi tässä on vielä kuukausia.

   Poista
 4. Tehdään kaikessa ruhassa niin pitkälle kuin luonto vain antaa ja sitten talvilevon jälkeen jatketaan siitä mihin syksyllä jäätiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä usein jaksaa tehdä vaikka mitä. Talvilevon jälkeen energiaa pursuu eri tavalla. Ellei säät pakota tekemään kaikkea yhtä aikaa.

   Poista
 5. Minusta elokuu suhahti ohi ihan hetkessä ja nyt on syksy tuloillaan, puutarhahommia vielä jäljellä, mutta ei enää ihan riitä intoa kaikkeen.. Aurinkoinen ja lämmin sää saattaisi vielä nostaa energiatasoja, joten peukut pystyyn sen osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuu on mennyt turhankin nopsaan. Aurinkoa olisi voinut olla elokuussa enemmän. Täytyy toivoa monia aurinkoisia vapaahetkiä syyskuulle.

   Poista
 6. Niin, nytkö se syksy on jo ovenraossa tuloillaan. Paljon on vielä meilläkin tehtävää puutarhassa, mutta into alkaa välillä jo huolestuttavasti hiipua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Into puutarhaan kyllä vaihtelee. On kivoja töitä ja tylsiä hommia. Ja sitten myös joskus syksyisin kyllä alan vaipua syyshorrokseen yhdessä kasvien kanssa. Miten kävisikään, jos kasvukausi olisi pidempi?

   Poista
 7. Syyshohdekukkaa pitää kyllä laittaa uudestaan, katosi talven aikana. On se vain niin upean värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että syyshohdekukat hävisivät. Onneksi niitä saa uusia. Väri on säihkyvä.

   Poista