keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Nykyajassa

Tämä päivä on se päivä, johon mentiin nuoruuteni leffassa Paluu tulevaisuuteen. Eli 21.10.2015. Ei tunnu mitenkään ihmeelliseltä. Päivä kuin päivä. Tosin tänään vapaapäivä. Saa nähdä saanko aloitettua haravointia, vai meneekö loppupäivä ihan muissa hommissa.


Puissa on vielä paljon lehtiä. Kamalasti ei vielä edes haravointi kiinnosta, sillä suurin osa suurista roskaajista on puissa. Jotenkin nuo koivunlehdet ovat minusta hurjan harmittomia.


Toinen nykyaikaan liittyvä asia on se, että minä liityin Instaan ja myös blogini liittyi Instaan. Eli käytännössä minulla on kaksi Insta-tiliä. Yritän pitää blogin Insta-sivut puutarhapainotteisina. Olen nimittäin huomannut, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät ole kamalan kiinnostuneita puutarhasta. Kummallista, mutta totta.

Puutarhakierroksella kuvailin vielä kukkivia astereita.


Kukkivat tähkätädykkeet.


Huomasin, että tumma salkoruusu oli kuitenkin yrittänyt avata yhtä nuppua.Kesä loppui vain liian aikaisin.

Olemme kylväneet nurmen talven alle. Iso pikkulintuparvi oli nokkimassa mullassa, oli pakko tarkistaa, että onko ruohon siemeniä enää tallella. Jotain ne nokkivat, vaikka nurmikonsiemeniä oli onneksi myös paikallaan. Kuvassa oikealla on kukkapenkkiä, jota minun olisi tarkoitus jatkaa sinnepäin, missä seisoin tuota kuvaa otettaessa. Siinä kasvaa nyt mansikoita, jotka siirrän. Joko nyt syksyllä tai sitten keväällä. Ei ole väliä, selviävätkö mansikat hengissä. Inspiraatio on vain ollut vähän ailahtelevaa.


Tuossa oikealla olevassa kukkapenkissä on hitusen väriä. Meksikonhanhikki on ollut sitkeä kukkija.


Kuten ruohosipulikin. Vielä voisi muistaa käyttää tätäkin ruokiin. Tuoretta timjamia olen käyttänyt nyt syksyllä uunijuureksiin ja soppiin.


Toki joka paikassa on kaikkea kuihtunutta tai kuihtuvaa.


Sentään tulppaaneita on piiloteltu multiin. Joissain uusissa paikoissa etupihan uusissa penkeissä on sen verran niukasti multaa, että voi osa tulppaaneista kärsiä siitä. Mutta nämä mustavalkoiset istutin hieman vanhempaan ja syvempään penkkiin.


Vielä pari puuta kaipaa verkkoja, loput tulppaanit istutan samaan aikaan, jotta nousevat tulppaanin versot eivät menisi verkon kanssa ihan samoille kohdille. Olen joskus keväällä verkkoja poistaessani saanut tuhottua muutamia sipulikukkiakin.

Jatkan minisyyslomani vikaa päivää pian pakollisilla vaateostoksilla. Ei lempipuuhaa ollenkaan.

12 kommenttia:

 1. Yllättävän paljon kukkivaa puutarhastasi vielä löytyy. Meillä pakkaset ovat vieneet likimain kaiken. Se, mikä on jäljellä, on lähinnä ruskeaa ja roikkuvaa.
  Tällaisen puutarhahörhön näkökulmasta tuntuu tosi oudolta, ettei jotakuta puutarha kiinnosta. Onneksi maailmaan sopii kaikenlaisia hörhöjä. Puutarhahörhöäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä täällä on jotain pientä. Meillä se pakkanen kyllä oli, mutta on kai ollut jotain suojaisia saarekkeita, koska kukkivaakin löytyy.
   Puutarhahörhönä on hyvä olla.

   Poista
 2. Ai mitä, eikö kaikkia kiinnosta puutarha! ;-) Valitettavaa mutta totta...
  Ihania kukkia vielä, voi harmi tuota salkoruusua - olisipa lämmin kestänyt hieman pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kummallista, että kaikkia ei kiinnosta puutarha. Ihan löytyy tästä lähipiiristä parikin esimerkkiä. ;) Salkoruusu ei oikein tykännyt pakkasista. Harmi.

   Poista
 3. En minäkään voi ymmärtää, ettei kaikkia kiinnosta ihana ympäröivä luontomme ja sen kasvit!! Vaikka tähän samaan kahtiajakoon törmäsin kyllä tänään itsekin. En voisi julkaista kuvaa matoisesta kompostistani missään muualla kuin blogissani tai Facebookin puutarha ryhmissä:)
  Ihania lehtimuotoja tuossa yhdessä kuvassa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän muistaa, että kaikkia ei kiinnosta kompostin lierotilanne. ;) Onneksi on blogi.

   Poista
 4. Hyvää minisyyslomaa! Älä nyt ainakaan haaskaa sitä kauheasti haravoiden. Vaatteiden osto on minustakin karmeaa. Ihana yhdistelmä tuo tumma Scherer ja valkoinen tulpsutin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haaskasin loman oleiluun. Oli hyvä valinta. Tänään aloitan minityöviikon.

   Poista
 5. Oi miten paljon kukintaa sinulla on vielä puutarhassasi. Meillä ensimmäiset yöpakkaset veivät lähes kaikki kukinnat. Mukavaa minisyyslomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkivia saa etsiä lähes suurennuslasin kanssa. Halla vieraili pihalla, mutta jotkut kasvit olivat silti suojassa.

   Poista