lauantai 3. lokakuuta 2015

Kimikin kukintaa lokakuussa ja muita kuulumisia

Siirsin tänä vuonna tummalehtistä syyskimikkiäni ja luulin sen kärsivän siirrosta. Mutta se kukkii kuitenkin.


Eilinen myrsky ei tehnyt meillä juuri vahinkoja. Myrsky oli kuuluva ja tuulinen, mutta ei ollenkaan niin paha kuin muualla Suomessa. Ensi viikolla kuulemma lämpötilat tippuvat, joten otin vielä kuvia niistä samoista, joita olen jo koko syyskuunkin kuvannut. Tämä punainen syysvuokko näyttääkin hieman kerrotulta. nimi on yhä hukassa.


Kärhöissäkin on vielä kukkia ja joissain nuppuja. Alppikärhö on toisella kierroksella.


Minulla taas on tämän viikon rytmit ihan uudenlaiset, meillä on ollut hoitokoira, joka on hyvin läheisriippuvainen, emännästä. Tähän kelpaa näköjään myös lainaemäntä. Huomenna koira haetaan, joten voidaan taas käyttää enemmän aikaa pihahommiin. Koira on nimittäin vienyt jonkin verran aikaa. Ja koska haluan vältellä niitä jatkuvia sekoilukohtauksia (niin sekaisin ilosta, että ei pysy nahoissaan ja on pakko nuolla naamani, josta alkaa jo tulla allergiaoireita), en viitsi olla koko ajan pois näkyviltä.


Tässä vaiheessa sitä arvostaisi aidattua pihaa. Koira vahtii minua lähes koko ajan, olen ollut laadunvalvonnan kohteena pyykkihommissa, keittiössä ja muissa kotitöissä. Toinen katsoo pää kenossa, että osaakohan tuo emäntä ollenkaan noita hommia ja ettei varmasti vahingossakaan livahda ulos. Imuria saan heiluttaa kyllä yksin. Huomenna pääsen taas vessaankin ilman kaveria tai ovella vahtivaa tyyppiä. Koko perhettä on nyt tarkkailtu ihan olan takaa, kuten naapureita ja ohi ajavia autoja. Puskat on kierretty ja nurkat haisteltu.

Suloinen tapaus, vahtimisensa ajoittain rasittavaa. Ja tyytyisin myös hieman hillitympiin rakkaudenosoituksiin. Mutta kun ei ole oma, ei ole myöskään kunnon rutiineja. Koirakin taitaa olla jo hyvin väsytetty, kun joutuu vahtimaan ihan uusia tyyppejä.

8 kommenttia:

 1. Kaunis kimikki ja kehtaankohan edes tunnustaa, ettei puutarhassani kasva niitä. No pitää ehdottomasti hankkia tulevaisuudessa. Onpa kerrassaan hellyttävän suloinen karvakuono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on vasta vain yksi kimikki. Tuoksu on kyllä ihana.

   Poista
 2. Ihana karvakamu. On se koirallekin stressaavaa olla hoidossa. Nukkuu varmaan vuorokauden puolitajuttomana, kun menee kotiin. Minäkin siirsin kimikin ja kukkii nyt ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on varmasti ihan innoissaan tuo karvakamu päästessään oman perheensä luokse taas. Kimikin tuoksu on kyllä mahtava.

   Poista
 3. Syysvuokko on tosi suloinen, tuollainen hieno kerrottu tapaus. Suloinen on koirakin, varmasti rankkaa kun se reppana roikkuu liepeissä tauotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän tuosta syysvuokosta. Ensimmäinen auki oleva kukka ei ollut kerrottu. Pian lainakoira lähtee kotiinsa, sitten meillä on taas vähemmän eloa täällä.

   Poista
 4. Suloinen hoitokoira! Ja niin tuttua tuo innoissaan oleminen ja muu. Myös tuo kimikki on ihana! Muistan muka nähneeni kimikkiä kuvissa tänö syksynä ensmäisen kerran ja olen kyllä ihastunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen on koira. Ja kimikki ihana yllärikukkija. Tosi kauan oli nuppuvaiheessa ennen kukintaa. Ei varmaan olisi kukkinutkaan, ellei syyskuu olisi ollut lempeä.

   Poista