sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Vinossa tai kierteellä

Tänä vuonna jotkut kasvit eivät kasva suorassa. Ostin viime vuonna kaitaängelmän siementaimen. Laitoin se pienen reppanan paikkaan, joka taisi olla vähän liian ahdas tai varjoinen. Joten nyt se kasvaa kierteellä. Pitää miettiä tälle joku toinen paikka. Tuossa se oli kyllä suojassa siltä, etten kitke sitä vahingossa. Vieläkin vähän mietin, että jääkö tämä puutarhaan vai ei. Paikka ei ainakaan ollut se oikea.


Tänä vuonna ostin ensimmäiset jaloritarinkannukset. Kuvattavaa löytyy vain vinossa kasvavasta Black Nightistä, ostin ja istutin sen nuppuvaiheessa. Vahvat, intensiiviset värit vain joskus puhuttelevat. Vaikka ne vaaleammat ritarinkannuksetkin ovat hienoja, vasta tämä väri sykähdytti kokeilemaan jollain ritarinkannuksella omassakin puutarhassa.


Pihallani on myös hempeitä värejä, mutta en tosiaan aina itsekään tiedä, mikä logiikka pistää ostamaan ja mitä ja milloinkin. Mutta näin (ontuvalla logiikalla) sitä vain uusia kasveja saapuu.

11 kommenttia:

 1. Mulle ilmestyi tuota keltaängelmää kukkapenkkiin ihan odottamatta viime vuonna. Annoin sen olla rauhassa, mutta keväällä pelästyin kun huomasin, että se oli levinnyt kuin kulovalkea. Kitkin parhaani mukaan sitä pois, mutta edelleen ilmestyy uusia alkuja. Siis tarkoitus ei ole pelotella, mutta älä ihmettele, jos sulla on kohta keltaängelmää vähän enemmänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ängelmiä on monia. Tuo minun on Kaitaängelmä. Keltaängelmäkin on olemassa. Pitänee siirtää toi ängelmä taistelemaan tilastaan muiden luonnon kasvien kanssa. Sellaistakin aluetta tältä tontilta löytyy.

   Poista
  2. Oho! No, lukihäiriötäkin on näköjään mulla havaittavissa. ;)

   Poista
 2. Tuuli kasvattaa vinoon kaiken. Ängelmät on meillä vinossa, kuten akileijat. Puutkin olisi vinossa mutta ne olen onneksi tukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kasvattaa tuuli vinoon ja välillä meillä liian varjoinen paikka..

   Poista
 3. Mulla on se ongelma, kun oon jotain aikonut ostaa, sitä ei olekaan ja sit hätäpäissäni pettyneenä ostan vain jotain :( Sit ihmettelen et miksihän tuonkin oon ostanut. Viimeisin hankinta tummakurjenpolvi, ei oikein näy missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en usein löydä juuri sitä, mitä lähden etsimään. Tai joskus kyllä. Mutta teenkin myös sellaista listaa paperille tai mieleeni, että mitä haluaisin, sitten kun törmään sellaiseen.

   Poista
 4. Vino on just hyvä. Black knight onkin tosi hienon sävyinen! Hieno myös tuo keltaängelma, en ole koskaan edes nähnyt sellaista ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kasvi on kaitaängelmä, uhanalainen luonnonkasvi Suomessa. Keltaängelmääkin on olemassa. Vinossa, kierteellä tai kumossa mennään joinakin vuosina.

   Poista
 5. Juu, vino taitaa olla nyt muotia meilläkin. Kovasti olen koittanut tukea, mutta on sen verta tylsää hommaa, että meinaa jäädä aina tekemäti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukemisen myös välillä muistaa tehdä vähän liian myöhään. Ensi vuonna sitten.

   Poista