sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Poksahduksia

Hellepäivät olivat niin kaivattuja. Monta tuntia rannalla. Kotona välillä syömisen yhteydessä pihakierros. Pikku yritys kitkeä helteessä ja hiki valui silmille. Kukkia avautui lämmöstä, melkein kuulin poksahduksia. Unikko Royal Wedding vastavaloon taustalla nyppykurjenpolvia. Näitä sain kaksi kukkimaan kahden vuoden takaisista kylvöistä.


Ja tuntematon kurjenpolvi vastavaloon. Tämä on nyt kiivennyt noin metrin mittaiseksi kärhötelinettä pitkin. Uskomaton. Näillä tienoilla on ollut Geranium Orionin lappu. Lehti voisi täsmätä, mutta voiko se olla niin korkea. Viime vuonna jurotteli ja taisin ostaa sen edellisen vuoden syksyn alesta rääpäleenä.


Viime vuonna halusin lisää kiinanpioneja, kun näiden omieni kukinta kestää niin vähän aikaa. Tänä vuonna tilanne ei ole vielä kiinanpionien kukinnan suhteen kovin erilainen, sillä tällä pihalla, näillä taidoilla tai ostettujen taimien kanssa kukintaa menee aina se hetki. Eli ehkä ensi vuonna on uusissakin pioneissa nuppuja.

Shirley Templenä ostettu valkoinen pioni runsastuu vuosi vuodelta.


Tuntematon pioni, jonka keskusta on vaaleampi on myös runsastunut. Tämä on vanhoilta pihoilta sukulaiselta.


Ja viime vuoden katukirppiksen sika säkissä ostos, iso pionin juurakko. Nyt alkaa näkyä jo tämän kerrottua muhkeutta.Pionin takana on tämän kesäloman projekti. Minulla nämä projektit ovat muutaman neliön kokoisia ja edistyvät ajoittain hitaanlaisesti. Jos ennen töihin lähtöä saisi istutuksetkin edes jotenkin kuntoon.


Ja käytävän (pururadan) toisen puolen siistittyä. Tuo paikka ei tule olemaan laatan lopullinen paikka, mutta on väliaikaisesti tuossa. En oikein käytä juuriesteitä, mutta tuota maata en millään jaksanut kuoria kunnolla. Pieneenkin maan kuorimiseen menee kamalasti aikaa.


Projekti on etupihalta, joka on aika käyttämättömänä. Maa tiivistä ja puiden juuria olevaa savea. Kallio on saven alla, ei hajuakaan, että missä kohtaa. Joten pakko tehdä pienesti tai suuremmin koholla olevia penkkejä, sillä muuten tuohon maahan en saisi istutettua juuri mitään. Haaveilen, että etupihalle tulee selkeämmät käytävät, selkeämmät istutusalueet ja hyvin huonosti voiva nurmikko eli rikkaruohikko vähenee. Tuolla on nimittäin tosi hankala pujotella sähkökäyttöisen ruohonleikkurin kanssa. Vaikka tuo kohta on etupihalla, se ei näy juuri tielle.

8 kommenttia:

 1. Kauniita ovat pionit! Ja siisti tuo projekti, ainakin kuunlilja näyttää viihtyvän.
  Kurjenpolvia vois ihan alkaa keräilemään, tykkäisin niistä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taitaa olla 7-9 eri lajia kurjenpolvia tällä hetkellä. Ovat kyllä keskenään niin erilaisia, että joka paikkaan löytyy kyllä omansa. Projekti on jatkunut ja jatkuu.. Ikinä ei tunnu tulevan valmista.

   Poista
 2. Kaunista. Mukavaa kuulla että siellä on lämpöä piisannu. Täälä tuli mahoton viiliä ilima, sormikkaat sais olla. Tuuli oli myrskyisää ja rakeita nakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hurja, mikä sää teillä on ollut. Nyt lämpöä vähemmän, mutta ei palele.

   Poista
 3. Onpas korkea kurjenpolvi, mikä sitten lienee. Minä kylvin tänä keväänä tuota royal wedding unikkoa, toivottavasti kukkisi joskus, on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuota kurjenpolven korkeutta ihmetellytkin. Hienosti kukkii kärhötelineessä.

   Poista
 4. Ihanat pionit! Minulla on myös melkeinpä kaikki istutusalueet kohopenkkeinä kankaan kera:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin kankaan vain tuohon pururataan, muissa penkeissä on aina nopeammin maatuva voimapaperi alla.

   Poista