perjantai 27. helmikuuta 2015

Helmikuussa sisätiloissa

Sisätilojen ilahduttajina ovat tulppaanit. Itse asiassa tämän vuoden aikana en ole ostanutkaan leikkotulppaaneja kuin ehkä kerran tätä ennen. Kummallista. Asia piti korjata ostamalla useampi kimppu kerralla.


Lisää väriä saa, kun leipoo.


Edelliset mokkapalat muffinsivuoissa menivät lapsen koulun myyjäisiin. Piti lunastaa lupaus vain omalle perheelle leipomisesta.

Olen joulusta asti vaalinut tätä jouluruusua, joka on yhä hengissä, vaikka ei kovin kukkaisa olekaan ollut pitkään aikaan.Olen toiveikas, että se voisi jopa säilyä hengissä kevääseen asti, jolloin saan sen pihalle. Olen vain ikäväkseni kuullut jouluruusujen olevan kotiloiden herkkua. Joskus ne kotilot ehtivät syödä kaiken ihanan aika nopeasti. Jos vain tänä vuonna varustautuu aikaisin ferramolilla, noilla sinisillä rakeilla, jotka erehdyttävästi muistuttavat strösseleitä. Jostain syystä viime syksynä kotilot ihan vapaaehtoisesti myös kiipesivät ferramol-säkkiin. Onneksi kotilot eivät ole ihan välkyimmästä päästä.

6 kommenttia:

 1. Tulppaanit piristävät, niitä tekee aina mieli ostaa monta kimppua. Toivottavasti jouluruusu sinnittelee kevääseen asti. En tiennytkään, että ne ovat kotiloiden herkkua, meillä ei ole toistaiseksi kotilo-ongelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kotilo-ongelma on jo kamala riesa. Toivottavasti niiden leviäminen loppuisi jo.

   Poista
 2. Kannattaa ripotella tuhkaa, Ferramolia ja kalkkia heti, kun lumet sulavat ja uusia homma parin viikon kuluttua. Myös kahvinporot torjuvat. Olen kerännyt koko talven tuhkaa ja kahvinporoja ja nitistän taas kotilot heti alkuunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ferramol on meillä tehokkain. Tuhka auttaa vain sellaisina isoina kasoina tai vallihautoina, joiden yli kotilot eivät mene, kun limaa erittyisi liikaa. Mutta.. Eka kunnon kaatosade vesittää nuo tuhka viritelmät. Parin päivän sade tekee huonoa jo Ferramolille, joten toivon kesäksi sadetta vain sopivasti. Me asutaan alueella, jossa lehtokotiloista ei pääse eroon. Pitää vain yrittää minimoida niiden haitat ja kestää tiettyjä tuhoja.

   Poista
 3. Hyvin vihertää jouluruususi, kyllähän sen voi jo kohta laittaa maahan, kevät tulee niin joutuin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tosiaan, että lumet ja routa sulavat ennen jouluruusun muuttumista ruskeammaksi.

   Poista