sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Pieniä

Pieniä lentelijöitä ja pieniä kukkia. Ihanata. Kunnon puutarhatöihin ei vain tunne ehtivän, vaikka marjapuskat alkavat silmujaan jo pullistella siihen malliin, että leikkuuhommat saisi alkaa. Onneksi on vappupäivä tulossa ja ehkä kunnon pihatyöpäivä.

Pihalle laitoin viime syksynä kahta eri kevätkurjenmiekkaa. Iris Reticulate Cantab on sinisempi kuin Harmony. Kummastakin olen ylen tyytyväinen. Hienosti ovat heränneet kukkimaan. Näitä saisi olla lisää vaikka kuinka paljon.


Nyt MissVain botaaniset krookukset ovat vähän aiempaa paremassa kuvassa.


Lentelevät pienet ovat heränneet. Ja keräävät jo saalista.


Perhoset ja kärpäset yrittävät lämmitellä herttavuorenkilven lehdillä. Ei ollut aamulla mikään helle.


Kohta heräävät myös muut pienet, kuten lehtokotilot. Niistä liikkuvista on jo tehty havaintoja. Alkaa siis pian armoton keräily. Ja hermojen menetys.
(Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla.)

3 kommenttia:

 1. Hei,

  Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
  Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
  osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

  Ystävällisin terveisin,
  Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän mielenkiinnosta, mutta voin kuvitella esitteleväni pihaani livenä vasta muutaman vuoden ankaran aherruksen jälkeen. Juhlimme myös tuona viikonloppuna lapseni synttäreitä, joten kiitän ja kummarran ja lupaan käydä jonkun toisen puutarhassa vieraana.

   Poista
 2. Oi teillä lentelee jo perhoset, meillä on nähty vasta kärpänen;) No merkki lähestyvästä kesästä sekin.

  VastaaPoista