tiistai 9. huhtikuuta 2013

Huhu

Kuulin tänään huhun, että ensi viikolla voisi olla kumminkaiman parturin sedän mukaan ennustettu jopa +15 asteen lämpötilaa. En kyllä usko, ennen kuin koen. Minut saa kuitenkin iloiseksi se, että näin sääennusteessa viikonlopuksi pari yötä, jolloin ei olisi pakkasta. Mikä riemu pelkästä odotuksesta. Kumma tämä ihmismieli. Tyytyy 0 tai +1 lämpöasteeseen +10 sijaan.

Viime vuonna ihan tähän samaan aikaan 9.4. näkyi pihallamme ensimmäinen krookus. Ja lunta.
Ja sitä edellisenä vuonna useampi krookus. Ja kasoja lunta ja halkoja. Eli vuonna 2011.
Nyt ei näy. Yritän olla tätä ajattelematta. Vaikka luulenkin, että lumet eivät sula ikinä. Olen silti tosi optimistinen, enkä yhtään kitise. Kevään jouduttaminen on kamalan hankalaa. Olen jo ryhtynyt boikottiin talvea vastaan. En tee lumitöitä. En silti pysty siihen, että jouduttaisin kevättä syömällä lunta, kuten monet muut polvenkorkuset pikkuihmiset tapaavat tehdä.

Tekisi mieli kapinoida ja pukeutua kesävaatteisiin, mutta kun tulee kylmä. Tosi hankalaa.

8 kommenttia:

 1. Aika samat mietelmät mullakin...naurattaa tuo lumen syöminen, ei taitaisi auttaa. Minä en enää uskaltanut tänäänkään kuvatakaan pihalla( kun mietin mitä kuvia laittas blogiin), ei ole muuta kuin lunta. Hohhoijaa krookuksien päällä on vielä ainakin ½ metriä lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jokainen (5miljoona ihmistä) söisi lunta parin viikon ajan vaikka aamuisin, niin saattaisi se vähän auttaa. Tai sitten olisi sairaalat täynnä vatsavaivaisia.

   Poista
 2. Kevät tule jo - syödään vaikka lunta :)

  VastaaPoista
 3. Myrskyjä lupaili ameriikoitten suunnasta.. Saas nähä miten säiden käy. Tulis etes lumet katoilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskykin on ok, jos se sulattaa lunta. Lumimyrskyjäkin aion kyllä boikotoida.

   Poista
 4. Kyllä se kevät nyt tulee, ensin sataa ja sulattaa lumet ja lämpöä sen jälkeen, mullekin piisaa tällä hetkellä jo pelkät + asteet ja ettei ole öisin pakkasta.
  Aurinkoista viikon loppupuolta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle aurinkoista ja mahdollisimman lumetonta loppuviikkoa!

   Poista