torstai 25. huhtikuuta 2013

Kevät

Viime vuonna näillä kohdin kasvoi balkanin vuokkoa. Nyt löysin vähän toisesta kohtaa, kurjenpolven lehtien seasta pienen pieniä vuokon näköisiä, mutta olivat melkoisen värittömiä. Ovatkohan nämä niitä vai jotain muita. Yllätyksiä löytyy, vaikka muka nyt yritän pitää kirjaa kaikesta.


Tänään ei tuullut niin paljon, aurinko tuli esiin ja näin väläyksen siitä ihanuudesta, joka pian koittaa. Nyt näkyy  paremmin krookukset ja sinivuokot, mutta pian noi scillat ovat komeita.


Kohta väistyy jo ruskea, ainakin paikka paikoin. Voisi tosin näyttää hyvin mutaisiakin kuvia pihalta, niitä kyllä riittää.

Muistiinpanoja syksyksi: Lisää krookuksia, eri lajeja, eri paikkoihin. Lisää kevätkurjenmiekkoja. Talventähtiä ja kevättähtiä. Ja siten, että niitä voi ihailla kaikista ikkunoista, myös sisältä.

4 kommenttia:

 1. Hyvä muistilista, noita pieniä ja aikaisia kukkijoita voisi tosiaan olla täälläkin paaaljon paljon enemmän. Miksiköhän sitä aina hatkahtaa niihin myöhäisiin tulppaneihin eikä muista, että kevät voi olla tällainen... no, hitaamman puoleinen.

  Kaunis vuokko avautumassa, voisi olla juuri se balkanivuokko, ainakin lehdet näyttävät erilaiselta kuin sinivuokon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras joskus kirjoittaa ylös, että mitä on miettinyt. Tuppaa tuo muisti vähän temppuilemaan. Lista voi kyllä kasvaa aika pitkäksi syksyyn mennessä.
   Hidas kevät tosiaan. Ensi viikolla on jo toukokuu.

   Poista
 2. Lisää sinisiä tai liloja pikkusipuleita munkin kauppalistalla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hassua aina jo vuotta aiemmin miettiä, miltä ensi vuonna voisi näyttää. Pikkusipulikukat ovat tähän aikaan vuodesta parhaita.

   Poista