torstai 25. heinäkuuta 2024

Pieni muutos, iso hiki

 Kun tuntuu, että ei oikein keksi hyviä paikkoja uusille kukkapenkeille tälle kesälle, täytyy alkaa ottaa senttejä sieltä ja täältä. Tai onhan minulla yksi jättityömaa edessä, kun yhtä suurta penkkiä alan uudistamaan, mutta siinä meneekin sitten hermot sekä aikaa. Sitä ennen olisi kasveja, jotka pitäisi saada maahan pikkuhiljaa ainakin. Sekä siirtoja odottelevia olisi myös aika paljon. Tänään sanoin kotona, että tulee liian kuuma päivä puurtarhatöihin. Siitä hetken päästä olikin kanttausrauta jo pystyssä.





Laventelit ovat tuossa penkissä saaneet hiekkapohjaa tällä savimaatontilla. Sillä alla on mm. entisen hiekkalaatikon hiekkoja. Nurmikon leikkaaminen on kanttauksesta huolimatta ollut hankalaa, kun nämäkin ovat kallellaan aurinkoa kohti ja aina nurmikko leikatessa joutuu jalalla pitämään laventeleita pois tieltä. Eikä penkin rajaus mennyt ihan samaan linjaan viereisen kivituhka-alueen kanssa. Eli kanttaaan ja nurmea kuormaan. 





Pieneltäkin alueelta tulee yllättävän paljon puutarhajätettä. Tuossa seassa oli myös hiekkapitoista maata, joten se pitää kierrättää tällä tontilla. 


Kivireunus oli jäänyt pitkälti piiloon, sen kaivoin esiin samalla, kun japaninhappomarja Orange Ice otti vesikylpyjä. 


Kivien välistä joutui hieman kaivelemaan rikkaruohojakin. 




Sekä liian paljon levinneitä perennoja tuli taas poistettua. 


Levennys sai muualtakin tontilta muutamia kasveja, jotka muualla ovat olleet varjossa, mutta olisivat aurinkoisen paikan kasveja. Montaa siirtoa ei tarvitse, kun pieni aukko on täynnä. Ei tullut kamalan paljon uutta tilaa, sentään muutama kasvi löysi paikkansa.



Lewisia ei tänä vuonna paljon saanut kukkiaan näkyville, se mm. on siirretty nyt tuonne. Nyt aika rönttösen siperianunikon voisi peittää ehkä nukkapähkämö, ellen siirrä sitä jonnekin muualle. Hellesään hommaksi oli tuokin pieni muutos hieman hikinen. 

12 kommenttia:

  1. Hikinen urakka kannatti, sillä on palkitsevaa saada aika ajoin tehtyä tällaisia kunnostustöitä. Siitä on paljon omaa kokemusta.
    Lopputulos näyttää oikein kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnostustöitä on tulossa aika runsaasti. Tuo oli sellainen pieni todiste siitä, että aikaa menee aika paljon pieneenkin alaan. Joudun monet muut nyt sitten miettimään ajan käytön kanssa vähän eri tavalla.

      Poista
  2. No kyllä takuulla hiki lensi! Siistiä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiki on ollut viime aikoina kunnon teema. Hetken on siistiä.

      Poista
  3. Hikoilla on saanut tänä kesänä.. Kylläpä pesi reunus silmänsä . Todella siistiä tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikkojen siistimiseenkin menee aikaa. Tänään meillä on viileämpi päivä, se on pitkästä aikaa ihan mukavaa.

      Poista
  4. Hienoa jälkeä ja kyllä kannatti hikoilla 😀

    VastaaPoista
  5. Nyt on siistiä! Sopiva inspiraatio kun iskee, niin hellepäivänäkin jaksaa uurastaa.

    VastaaPoista
  6. Siistiä tuli. Puutarhatöissä saa välillä hikoilla vaikka ei olisi hellettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiki tosiaan on tuttu juttu puutarhassa. Ei tietysti kaikissa hommissa, mutta monissa.

      Poista