keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Neljänneksiä

Tänään on tärkeä päivä: on kevätpäiväntasaus. Ehkä yksi parhaista vuoden neljänneksistä alkaa nyt.


Kun tarkkaan katsoo, on meidänkin rikkaruohottuneessa maassa vihreää. Ei kannata silti vihertyä kateudesta. Todellinen lumitilanne on aivan toinen (kuva alla. Talon vieressä yhdellä seinustalla on vain lumi sulanut. Tämä on kevätkukille hyvä paikka, mutta taloa ajatellen, tämä pitää kaivaa ylös.. Mutta tuossa ruskeassa alueessa on pieniä vihreitä tupsuja, kun tarkkaan kyykistelee.


Energiaa on myös ollut vähintään neljännes vähemmän tai sitten muita hommia neljännes enemmän. Se on selvästi näkynyt siinä, että blogille ei ole juuri ollut aikaa.

Ehkä samaan tahtiin kuin pieni puksipuuni paljastuu lumesta, myös energia bloggaamiseen lisääntyy?


En odota maaliskuussa lumien sulamista. Aika loppuu kesken. Katsotaan tilannetta huhtikuussa, jolloin aina tapahtuu maan tasalla jo paljon tällä vyöhykkeellä (kakkonen).


Helmikuusta kyllä lumi on vajonnut jo paljon, joten kevättä kohti mennään. Alin kuva siis helmikuulta.


Oikein toiveikasta kevätpäiväntasausta!


14 kommenttia:

 1. Katsoin juuri 10 päivän sääennustetta, yöpakkasia joka yö mikä tietää sitä että lumien sulaminen on hidasta. Nyt on tunne, että odottavan aika on vähän turhan pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pieniä toiveita, että kulkuväylän lähellä jonkin kukkapenkin reuna voi paljastua jopa tässä kuussa. Eri asia on, olenko muistanut juuri niihin paikkoihin laittaa aikaisia sipulikukkia.
   Ensi kuussa sitten jo on pakko tapahtua enemmän.

   Poista
 2. Noin paljon lunta on vielä teilläkin, mutta silti jo vihertää. Minä en edes älynnyt, että kevätpäiväntasaus on tänään. Ihmeellistä! Tosin varsinkin aamujen valostumisen on huomannut vähän liiankin hyvin, kun lapset heräävät jo yli puoli tuntia aikaisemmin kun aiemmin talvella. Ei hyvä :D Toiveikasta kevätpäiväntasausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on paljon lunta. Ei tee mieli mennä takapihalle kahlaamaan. Saa saappaat vaan täyteen lunta.
   Onneksi valo lisääntyy. Auringon voima sulattaa kyllä lumia, vaikka ei ihan heti.
   Toiveikasta tämä on!

   Poista
 3. Juu, odotellaan rauhassa huhtikuulle - ja reilusti, ei tule kevät humahduksessa ja yhdessä kevätpäiväntasauksen yössä. Sinä sentään löysit vihreää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden vihreän kasvun löytäminen on pieni ihme lumen keskeltä.
   Pitää vain odottaa todellista kevättä.

   Poista
 4. Meilläkin lumipenkat ovat jo paljon vajonneet, mutta eivät ollenkaan tarpeeksi! Paljaita paikkoja ei paljoa ole muuta kuin pihapoluilla, joista on lunta luotu. Ei auta kuin odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus odottavan aika on pitkä. Ihmeellisen paljon aurinko ja lämpö kuitenkin saavat aikaan. Jos vain on jokin pienikin kohta, josta muutoksen näkee.

   Poista
 5. Ei voi muuta sanoa kuin päivä päivältä kevättä kohti kuitenkin .Odotellaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivittäin kyllä jo aistii tulevan kevään. Seuraan pieniä kevään merkkejä, kun suuuret vasta tulossa.

   Poista
 6. Päivä on jatkunu ja kevättä on ilimassa. Ensimmäiset lokit on tullu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään merkkejä on kiva seurata. Auringon voima on mahtava.

   Poista
 7. Ihana kun olet palannut, olin kaivannut jo sinua ♥ Kyllä se aivan keväiseltä alkaa näyttämään, piippoja! Pidän peukkuja jotta lumet lähtee pian ja kunnon kevät on täällä. Voimia kiireeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi.
   Kiitos myös voimien toivottamisesta. Jostain aina pitää välillä tinkiä. Kevät kyllä auttaa monessakin asiassa. Ihanaa, että valo lisääntyy ja lämpö sulattaa lumia. Sinulle mukavia kevätbongauksia.

   Poista