sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Lokakuun vaihtelevat säät

Kuvista välillä näkee konkreettisesti, miten säätilat vaihtelevat. Joinakin päivinä kaipaa toppatakkia, joskus se olisi ihan liikaa.

Lauantai oli kaunis päivä. Kameraa olisi voinut ulkoiluttaa enemmänkin, mitä siis en tehnyt. Paitsi illalla sattui onneksi silmiin, kuinka viimeiset auringonsäteet valaisivat syyskimikin kukkia.Sunnuntaina (eli tänään) taas heräsimme lumisateeseen. Kiiruhdin pihalla nopeasti, sillä lumi on tässä vaiheessa vuotta täällä päin nopeasti katoavaa. Kuvaan usein tätä samaa kohtaa takapihalta, aina kuvista näkee myös sen, että ovatko kastelukannut tai ämpärit vaihtaneet paikkaa sitten viime kuvauksen. En aina ole ihan kamalan tarkka näiden kuvien kanssa. Tai jälkien siivoamisen kanssa.


Viimeiset kiinanasterit kasvimaalla alkavat olla tämän jälkeen jo valmiita kompostiin.


Kuten nämä kosmoskukat. Vain yksi vähän ruppana kosmoskukka ehti avautua tänä syksynä.


Ensilumen määritelmään tarvitaan kai sentti lunta. Tämä ei ehkä tainnut sitä vielä ylittää. Sormivaleangervo jaksoi kantaa lumen ihan helposti.


Eikä kärhökään mitenkään näyttänyt lumesta menevän painuksiin.


Myös syysasteri Patricia Ballard on kantanut suurempaakin määrää lunta.


Olen saanut mukavia haasteita. Palaan niihin piakkoin. Olen myös ollut vähemmän blogistaniassa koko syksyn ajan muiden kiireiden vuoksi. Voi olla, että pääsen taas pian kirimään ja lukemaan kunnolla muidenkin kirjoituksia. Mukavaa uutta viikkoa!

26 kommenttia:

 1. Mukavaa alkavaa viikkoa. Meillä lunta ei tullut yhtään, päivä oli kyllä kylmä mutta kun liikkui koko ajan haravan kanssa niin tarkeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli hämmästys aika suuri, kun aamulla satoi lunta. Taisi olla todella paikallisia kuurosateita.

   Poista
 2. Ihana tuo kimikki illan säteissä, kuin soihtu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta-aurinko sai kimikin hehkumaan. Onneksi ehdin sen kuvata, sillä samaa ilmiötä ei välttämättä ehdi enää tulla.

   Poista
 3. Kaunis tuo kimikki, vuotan ens kesänä joko kukkii miullakin. Syysasteri ei tiällä kerinny kukkaan. Lunta on mua valakiina. Se tähän järven lähellä sattaa sakkiisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä lähellä täälläkin, että syysasteri ja kimikki jää kukkimatta. Nyt ehtivät juuri ja juuri, mutta molemmissa on nuppuja, jotka tuskin ehtivät aueta. Ensi vuonna on taas uusi mahdollisuus.

   Poista
 4. Olimme Tohmajärvellä ja siellä oli lauantai aamuna 6,5 astetta pakkasta. Tänne kotia Lohjalle ei satanut lunta. Ihanat kuurakuvat sinulla, vaikka sen myötä saamme heittää hyvästit viimeisillekkin kukille ja kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo aika surkeana suurin osa kesäkukista. Pitäisi siis taas lähteä kottikärry-kompostireissulle. Mutta ei kaikkea heti jaksa tehdä.

   Poista
 5. Lunta on ensi yönä luvassa meillekin. Saapa nähdä, tuleeko. Ensilumi on hyvin kaunista ja kuvauksellista. Sitten, kun lunta tulee pyryttämällä tunti- tai päivätolkulla, siitä ei erityisemmin enää jaksa innostua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on ihan nättiä, mutta koko kylmä ja pimeä ajanjakso on vasta edessä ja se ei kovasti riemastuta. Mutta eipä se asia valittamalla parane. Pitää itselleen laittaa mukavia, pieniä etappeja talven varrelle, niin tämän ajan jaksaa paremmin.

   Poista
 6. Kyllä on tosiaan ollut vaihtelevia kelejä! joskus on kiireisempää, mutta ei hätää, sitten taas kun kerkiää enemmän bloggailemaan, niin täällä ollaan odottelemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä blogimaailmassa riittää porukkaa.
   Meillä on ollut sen verran vilakkaa viime päivinä, että tietää talven jo kolkuttelevan.

   Poista
 7. Täällä meillä ei lunta ole vielä toistaiseksi satanut, mutta huomenna sitä on sääennusteiden mukaan tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin päivän sisällä lumi kai vierailee suurimmassa osassa maata. Rytinällä tulee talvi. Tai ainakin talvivaroitus.

   Poista
 8. Te saitte ihan "kunnon" lumipeitteen. Meillä satoi vain satunnainen lumihiutale maahan. Minunkaan kosmokset eivät ehtineet avautumaan, hieman harmitti repiä pakkasen palelluttamia varsia pois, jotka olivat täynnä nuppuja. Ensi vuonna sitten taas uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lumi kesti yli viikon. Nyt se alkaa sulamaan pois. Minulla on tuolla pihalla siivottavaa, kun lumi peitti myös tippuneet lehdet.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Se oli näyttävä. Ei ihan jaksanut yli viikon kestävää pakkasta.

   Poista
 10. Niin kauniita kuvia olet ottanut puutarhastasi, sokerihuurrettuja. Haaveilen, että pääsisin joskus antamaan sinulle haasteen, mutten koskaan ehdi ennen sinua! Ihanaa, että kimikkisi ehti viime tipassa kunnolla kukkimaan ja olemaan kaunotar. Onnellisia talvipäiviä sinulle ja voimia kiireisiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hienoa, että kimikki ehti kukkaan, vaikka sää olikin niin kylmä. Nyt sulaa yli viikon kestäneet lumetkin.

   Poista
 11. Upeita kuvia! Ihana tuo kimikki ja kaunis lumihuntu kasveilla. Hyvää alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta meillä riitti pitkään, ja pakkanen kyllä sai kasvit kuolemaan.

   Poista
 12. Meillä lasketaan ensilumeksi ensimmäinen lumisade, viis siitä peittääkö se mitään :) Hyvää marraskuuta toivoo Viherrilli

  VastaaPoista
 13. Jos olet kuulolla minulla on sinulle haaste blogissani. Käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista