maanantai 24. huhtikuuta 2017

Pientä edistymistä

Tänään on taas ilma lupaillut vähän parempaakin säätä. Kun on osunut hyvin tuulettomaan ja aurinkoiseen paikkaan, on voinut tulla jopa lämmin (toki päällä on ollut hyvä kerros vaatteita). Voi sen hetken huijata itseään sillä, että olisi lämmin. Pieni hyppäys varjoon ja tuuleen saa etsimään hanskoja.

Ihan suojaisimmat paikat tällä pihalla antavat joka vuosi kevään edistymisestä hieman valheellista kuvaa. Kuitenkin niitä kuvia on kaikkein ihanin katsoa. Lämpösäteily liian lähellä seinää saa skillat jo sinertämään (huom. alue on aika kapea ja vaatii tiukkaa rajausta), seassa pinkkejä sinivuokkoja ja pari sinistäkin sinivuokkoa. Vastavalo saa kaiken näyttämään jo tosi keväiseltä.


Näytän aina vain kuvia näistä pienistä väriläikistä. Taustalla oleva sammal antaa pientä ja valheellista kuvaa nurmikon tilasta.


Näissä kasveissa on taas sellaista kontrastia, joka ei ihan nyt omaa silmää miellytä, mutta tässä vaiheessa vuotta ei saa olla liian vaativa.


Silti erilaiset keijunkukat ovat kyllä hyvä tausta monella pienelle kevätkukkijalle. Limeä keijunkukkaa pitää muistaa ostaa.


Tärkeitä edistymisen merkkejä ovat sinivaleunikkojen alut. Niitä laskin yhteensä 7 kpl. Tuulettelin jo ilosta. Ja tästä lähti suuruudenhullut suunnitelmat (haaveet) liikkeelle myös esim. valkoisista sinivaleunikoista.Myös tarhakylmänkukat ovat hengissä, niiden edellisen vuoden jäänteetkin ovat näköjään siivoamatta. No, kohta ehtii. Joku sipulikukka siinä vieressä tekee piippoaan. En yhtään enää muista, että olenko siihen jotain istuttanut viime vuonna, vai oliko siinä jotain jo aikaisemmin.


Olen nähnyt monia pieniä alkuja mm. päivänliljoilta. Silti monia alkuja täytyy jännätä vielä. Onneksi muisti on armollinen ja olen saattanut jotain tärkeää myös unohtaakin.

26 kommenttia:

 1. Pieniä alkuja täytyykin käydä tervehtimässä päivittäin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan loistavaa, että lämpimin penkki on etuoven lähellä. Kukkia saa ihailla vähintään tullessaan ja lähtiessään.

   Poista
 2. Ihanaa! Eläköön kevät ja suuruudenhullut haaveet :-) Näitä kuvia otollisimmista paikoista jaksaa katsoa vaikka kuinka, kuka niitä risukasoja ja ruskean maan kuvia haluaa nähdä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. En halua ottaa kuvia ruskeasta maasta. Sitä todellisuutta riittäö kaikilla. Toki sellaisiakin kuvia pitää joskus ottaa muistutukseksi: tuonne lisää vihreyttä.

   Poista
 3. Jännittävää aikaa tämä kevät, eli mitä kaikkea sieltä lumen seasta paljastuukaan vai paljastuuko mitään. Kyllä se kevät teillekin ihan selvästi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää aikaa on tämä. Täytyy myös etsiä muistiinpanoja, ettei vahingossa innoissaan kitke vääriä kasveja.

   Poista
 4. Tänään on ollut hieno päivä, toipilaana ei voinut kummoisia pihassa tehdä mutta kevään kukkijoita sentään sai ihailla urakalla.

  VastaaPoista
 5. Tiukoilla rajauksilla pääsee jo ihan kiitettävään kevätfiilikseen. Kiitos näistä värikkäistä kuvista. Nämä auttavat unohtamaan toistuvat raekuurot ja Aamukastetta miinusasteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikkäitä kuvia on ihana katsoa. Katsekin hakeutuu nyt vain värikkäisiin kohtiin.

   Poista
 6. Kateellinen olen! Noista sinivaleunikoista. Viihtyvät mulla aina tasan yhden kesän. Sitten niitä ei enää näe. Niisk. Täällä paistoi aamulla ehkä tunnin ajan. Sitten satoi kaikkea mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se kohta, missä sinivaleunikko viihtyy on ollut monelle muulle kasville ihan väärä. Vähän liian kostea kuivan paikan kasveille ja vähän liian varjoinen aurinkoa rakastaville. Laitoin sinivaleunikkoa muihinkin kohtiin. Ei se kasvanut liian kuivassa paikassa.

   Poista
 7. Ihan käsittämätön sää, taivaalta tuli kaikki veden olomuodot, ja aurinkoa laiskotti, eikä se jaksanut repiä pilviverhoja juurikaan auki!Onneksi sinulla on ollut ilo kohdata tänäänkin pienet väripilkut puutarhasta! Iloitsen niin kanssasi sinivaleunikoiden talvehtimisesta, minulle niiden saaminen ja hengissä pitäminen tuntuu muodostuvan ihan pakkomielteeksi. Mukavaa viikko sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin piti olla räntäsade. No, se räntäsade tulee varmasti tänään.

   Sinivaleunikko on minulle pitkän ajan haave. Nyt jos sille löytyi paikka, haluankin niitä lisää. Jonkinlainen pakkomielle siis minullakin.

   Poista
 8. Meillä oli taas aamulla maa valkoisena, epistä. Sinivaleunikosta ei näy karvaakaan ja kaikki muukin kasvu on täysin seisahtunut. Se, että kalenterin mukaan on kevät ei vielä riitä, tarvitaan myös lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä satoi päivällä valkoista. Äh. Tämä ei kyllä nyt kovin nopeasti edisty. Moni perenna on tiukasti maan alla.

   Poista
 9. Ihanat kevätkukat! Todellakin, väriyhdistelmät keväällä saa olla hurjankin vauhdikkaita, väriä kaipaa ruskeaan maahan. Ihanat kukinnot, täällä taas maassa valkoista räntäsateesta.... Ja ihanaa ja onnea Sinivaleunikon säilymisestä :) Se on niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä kaikki väri kelpaa. Ei saa olla liian kranttu. Olen todella onnellinen sinivaleunikoista.

   Poista
 10. Minä pidän keijunkukista, minulla onkin niitä useamman laista. Yksi ei tee kukkaa ollenkaan vaan ainoastaan tähkän. Ihanat kevät kukat sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunkukat ovat mukavia. Lumen altakin jo nopeasti terhakan näköisiä. Lehdet minun mielestäni niissä on parasta.

   Kevätkukkia pitää olla, on ihana tulla kotiin, kun kulkuväylällä on väriä.

   Poista
 11. Sinullahan siellä kukkii jo vaikka mitä. Samoin ei voi sanoa olevan täällä meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri katselin penkkejä siten, että mihin kannattaa laittaa uusia pikkusipuleita syksyllä, jotta saisin enemmän vielä väriä. Takapihalla on penkkejä, joiden päävärit vaihtelevat ruskean tai harmaan eri sävyissä.

   Poista
 12. Ihania väriläiskiä! Tuo limen värinen keijunkukka olikin hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt väriläiskät ovat tarpeen. Piristävät mieltäkin.

   Poista
 13. Aivan upeat kuvat ja kauniit, keväiset värit! Siellä onkin kevät jo pitkällä. Täälläkin onneksi alkaa jo vähitellen keväänmerkkejä näkyä. Hyvää viikonloppua ja iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin oikein hyvää viikonloppua ja vappua! Ihan kuin tänään olisi kasvua tapahtunut oikein kohinalla, ainakin laukat olivat venähtäneet pituutta. Tänään nimittäin oli lämmintä.

   Poista