lauantai 15. huhtikuuta 2017

Palelee

Tämän pääsiäisen säät olisivat kuuluneet maaliskuuhun. Kukat värjöttelevät. Välillä saattaa sataa lunta hyvinkin paikallisesti.Ne kasvit, jotka voivat, eivät edes avaudu.


Kylmässä ilmassa on hyvin ymmärrettävää pitää kukinta niin supussa kuin pystyy.


Vaikka aurinko välillä paistaa, eikä edes sada lunta, on niin jäätävää, että vain kevätkurjenmiekat ovat auki.


Sisällä kasvaa taimivalikoimaa. Vielä on osa esikasvatuksista kylvämättä ja jotain itämättä. Alkaa olla ahdasta, mutta aina niin käy. Välillä käy mielessä jo epätoivoinen ajatus, tuleekohan kesä tänä vuonna.

Alakerran lähes etelään suunnatulla ikkunalla on ruuhkaa. Sitä katsellessa muistaa, että kevät ja kesä on tullut joka ikinen vuosi.


Ihan alavasemmalla näkyy teekasvia. Suuressa ruukussa kasvaa paprika. Paprikaa lähentelee tuoksupelargoni Cola. Muutamia muita pelargoneja on myös mukana ja taustalla muutamia yksivuotisia köynnöksiä. Tomaatin, basilikan ja chilin taimet jäävät piiloon. Noissa on jo jonkinlainen sekasotku. Alkaa olla jo vahtimista, ettei keijumekot lähde kasvamaan solmuun tai kelloköynnökset sotkeudu mihinkään. Ne ovat nyt köytetty kahden tikun väliin. Tuossa on vain kaksi taimea, jotka ovat ostettu valmiina taimina, mutta kotona ne ovat kasvaneet vähintään puoli metriä jo tähän mennessä. Vierellä on pari kilpipiileaa, jotka ovat vasta erotettu emostaan. Loppui aluslautaset kesken.


Näiden kasvien lomassa istahtamisessa tuntuu jo kovasti kevään odotus.


22 kommenttia:

 1. sama juttu meillä, todella kylmä keli.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kylmää, vaikka aurinko paistaakin niin ihanasti. Täälläkin esikasvatus puuhat ovat vielä kesken. Komeat taimet sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa taimista on tosiaan esikasvatettu muualla. Saaneet silloin vähän paremmat alkuvalmistelut kuin minulla.

   Poista
 3. Kaikki kevätkukkijat pitävät nyt itseään nupussa ja supussa paitsi kevätkurjenmiekat. Nekin nousevat todella hitaasti. Kylmää on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kylmää on. Ei paljon muissa ole edistymistä näkynyt.

   Poista
 4. Aivan hurjan kylmää on ollut, yöpakkasetkin niin kovia, että lasikuistin lattialla ollut jouluruusu lamosi. Onneksi se nousi pystyyn päästyään sisälle lämmittelemään. Näpit jäätyvät puutarhatöissä, joten parempi tehdä kylvöjä sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pitänyt nyt olla tarkkana pakkasten kanssa. En ole uskaltanut ostettuja orvokkeja edes istuttaa vielä ruukkuun, kun sitä ei jaksa raahailla edes takaisin.

   Poista
 5. Oikein on takatalvi, vaikka lunta ei olekaan. Hyrrrr... Vaan kyllä se kesä sieltä tulee. Valon määrä on sentään huikean hienoa.

  VastaaPoista
 6. Onneksi on valoisaa. Takatalvelta tämä tuntuu, vaikka lumet ovat meillä sulaneet. Tai vähän väliä on tänäänkin satanut lunta, se on aina sulanut.

  VastaaPoista
 7. Hirveän kylmää, toivotaan, ettei tule menetyksiä kenekään kasvirintamalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mikään kasvi ei nyt kuole tässä vaiheessa. Joskus yöpakkaset tappoivat nousevat narsissit.

   Poista
 8. Todella kylmää meilläkin. Toivotaan, että lämpenee. Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Mukavaa pääsiäisen jatkoa. Lämpöä kyllä toivon ja joka päivä käyn katsomassa sääennusteet, mutta hyvin hidasta tuo lämpeneminen näyttää olevan.

   Poista
 9. Flunssa, lumisade ja hyytävä tuuli. Mökillä tulppaanit, kirjopikarililjat, kevättähdet ja ties mitkä on syöty, peurat ja rusakot asialla. Vähän saisi keväisempää keliä olla tarjolla, johan tässä pukkaa muuten masisfiilis päälle. Sentään siniset ja pinkit sinivuokot saivat kukkia rauhassa, kun muistin kananverkottaa ne ajoissa. Muuten nekin olisi syöty, kuten kävi viime keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei noita eläimiä. Ikävää, että mökillänne on käynyt noin paljon kasvituhoja. Ei paljon naurata näiden säiden kanssa.

   Poista
 10. Jep, sama täällä. Ulkona ei tapahdu mitään, joten ihmetellään keväistä kasvua sisätiloissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätiloissa alkaa olla kohta hyvin ahdasta. Esikasvatus lähtee kohta lapasesta.

   Poista
 11. Yllättävästi ne kevätkasvit silti kasvavat, vaikka eivät nuppujaan avaakaan. Mutta se, joka kasvaa kaikkein parhaiten, on valitettavasti voikukka. Ja maa on vielä niin routinen, ettei niitä saa edes kitkettyä.

  Tulisipa jo lämmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukat ovat heti valmina. Saman kasvuvoiman toivoisi muihinkin kasveihin.

   Lämpöä toivon minäkin.

   Poista
 12. No on sinullakin esikasvatettuja taimia.Mutta hyvässä kasvussa. Minulla on vielä harvennus vaiheessa ja taitaa jäädäkkin. Olisi esim. palloesikon taimet koulintaa vaille. Arviolta ehkä satoja. Käy katsomassa mikä massatuotanto. Apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa. Aika hyvä määrä taimia koulittavaksi. Ehkä suuria määriä täytyy koulia vähän ronskimmalla otteella. Minä yritän kylvää maltillisemmin, tila loppuu aina muutenkin kesken.

   Poista