lauantai 27. heinäkuuta 2013

Heinäkuun loppua

Tämä kesä ollut siitä kummallinen, että omalla pihalla oleminen on selkeässä välivaiheessa. Hyvillä ilmoilla on karattu heti rannalle, vaikka tekemistä olisi ollut pihallakin. Ehkä tästä syystä, kun aktiivinen taistelu kotiloita ja elämänlankaa vastaan, on hieman enemmänkin retuperällä, on pihatöihin ryhtyminen ärstyttävää. Kotilot syönteet vähän sitä ja tätä jne.

Tässä hyvin laiskassa vaiheessa tutkin kuitenkin joku kerta muistiipanojani. Ja jouduin kovasti ihmettelemään, että mikä ihmeen kasvi minulla kasvaakaan kera keltaisten liljojen. Kuvassa Lilja Madras. Ja taustalla lilaa kukkaa, jota en muistanut tähän penkkiin istuttaneeni.


Ehdin jo miettiä, että olenko kasvattanut kaunista rikkaruohoa vai heitellyt jotain kummia siemeniä vai mitä tapahtui. Kun tarkastin, miltä viime vuonna ostamani tarhajalomalva Party Girl näyttää, olinkin jo ihan oikeilla jäljillä. Mutta muistiinpanoistani ei löytytynyt yhtään todistetta siitä, että olinkin yhden kolmesta taimesta lykännyt myös ihan toiseen penkkiin kuin oli alkuperäinen tarkoitus. Onneksi laitoin, sillä ehkä näin sillekin löytyy oikea paikka. Toinen penkki oli nimittäin viime vuonna aika kostea ja taisi vain yksi kahdesta taimesta selvitä  hengissä siitä märkyydestä.


Tämän kuvan taustalla näkyy sinisenä vanha teltta. Taustalla taitaa olla palavaa rakkautta kaatuneena, punaisia liljoja. Joku kellertävä lilja (joka ostettu laareista puutarhamessuilla ja jonka piti olla valkoinen) ja pari kehäkukkaa ja rutosti rikkaruohoja.

Pihalle tämän laiskan kesän aikana on kuitenkin syntynyt suunnitelmaa siitä, miten pihalla voisi viettää enemmän aikaa koko perheen kesken, kun lapsia ei enää oikein hiekkalaatikot viehätä. Laiskassa kesässä on se hyvä puoli, että uusia suunnitelmia syntyy ja pihan ongelmakohtiin ehkä käydään jopa käsiksi. Niistä sitten myöhemmin lisää, jos hommia saadaan edes alkuun. Ennen kuin pihaa myllerretään onkin loppukesä tai alkusyksy. Enkä vielä tiedä, että minä vuonna. Mutta nyt on sentään suunnitelmia ja suuria sellaisia.

6 kommenttia:

 1. Välillä on hyvä katsella rauhassa ennen kuin alkaa huhkimaan. Näillä helteillä on myös hyvä ottaa rennosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki- ja järvipäivin välistä huikkaan, että rentoilu on ihanaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Otin samaisesta kasvista myös kuvia ilman telttaa (tai toisesta kuvakulmasta). Mutta tuo kuva voitti ja pääsi esiin.

   Poista
 3. Eipä sitä muista enää vuodenpäästä mihin on mitäkin istuttanut. Etsin tänään taas narsisseja, jotka keväällä eivät kukkineet ja piti jakaa. No en tietty löytänyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on suunnitelmia syksyksi sipuleiden suhteen, mutta enhän ole tosiaan muistanut merkata paikkoja. Voihan..

   Poista