torstai 22. marraskuuta 2012

Kuusi kuvaa kesästä

Blogeissa on kiertänyt kuusi kuvaa kesästä haaste. Nappasin tämän mukaani, ilman varsinaista haastamista. Jotenkin on tässä marraskuissessa pimeydessä uskomatonta muistaa, että miten kesä voikin olla valoa täynnä.

Kesämme alkoi kyllä Alankomaista. Vierailumme aikana siellä oli nimittäin kevään ekat lämpimät säät. Suomalaisittain kesäiset säät, koska pystyi olemaan ilman takkia ja pitkähihaista.


Kasvien taimikasvatatus alkoi varhain. Oli ihan kivaa aluksi ja hienoa seurata siemenistä alkavaa kasvua. Kunnes kevät ei millään meinannut kääntyä kesäksi ja taimien ruodaaminen ulos ja sisälle oli vähän .. tylsää ja rasittavaa.


Ihan eri tavoin kuin ennen kuvasin kasveja sekä omalla pihalla.


Että myös muualla, kuten appivanhempien mökillä juhannuksena.


Tänä kesänä sateesta ei ollut puutetta, meilläpäin lähinnä ylitarjontaa. Huvipuistossa käyminen vesisateella on myös vähän erilaista kuin  poutasäällä. Ei tarvitse kyllä silloin jonottaa laitteisiin. Ruohonleikkuu jäi monesti kesken, pyykit saivat toisen tai kolmannen kastelun. Kasvit eivät lisäkastelua juuri kaivanneet.


Meillä kävi myös vieraita ja me kävimme vierailulla. Kuvassa kuningatar Sisi. Äitini kissa. Hollantilainen kuningatar, joka saanut nimensä Itävallan keisarinnan mukaan. Ja mielestäni on aivan nimensä veroinen. Tietää tämän kuninkaalisen nimensä arvon. Ja itsensä arvon. Minulla on kissa-allergia, joten meidän tapaamisemme eivät aina mene sen helpoimman kautta. Tänä kesänä kuitenkin ehdimme nähdä useamman kerran. Tässä alakuvassa kuningatar ei näytä ihan niin ylväältä kuin jossain muissa kuvissa.


Vajaa kuukausi jouluun ja 7 kk juhannukseen.

7 kommenttia:

 1. Meinasin vinkata sinulle päärynäpuunvarjossa blogin 6 kuvaa kesästä haasteesta. Sitten kommenteista näin, että olit löytänyt paikalle omin avuin.

  Itsekin tartuin haasteeseen ominpäin kun se on niin hyvä. Minulta ei kyllä löydy yhtään sadekuvaa, joten kesän säistä kuvat eivät anna oikeaa kuvaa. Kuvat on otettu silloin harvoin, kun aurinko pilkahti. Pitää muistaa seuraavana kesänä kuvata todellisuutta eikä aina sitä ihannetta.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun tartuit haasteeseen oma-aloitteisesti! Niin minäkin olisin tehnyt, mutta Leena Lumi ehti ensin ja lähetti haasteen. Oman vastaukseni laitoin niin myöhään illalla, että unohdin jatkaa haastetta. Sinulle sen olisin ensimmäisenä lähettänyt :)

  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille marietta ja savea ja papuja!

  Tämän puutarha innostuksen myötä on myös innostus kuvaamiseen tullut esiin eri tavalla. Harkitsen puolivakavissani myös uudestaan valokuvauskursseille menoa ja sitä ennen järkkärin hankintaa. Aikaisemmat valokuvausopit on saatu ennen digiaikaa ja hyvin totaallisesti unohtuneet, kun kuvaa nyt vain pokkarilla.

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun otit haasteen mukaasi. Niin juuri pitää tehdäkin, vink. vink. muillekin... Minä olin vain niin laiska, etten viitsinyt laittaa sitä eteenpäin.

  Hyvän sadekuvan olet saanut otettua. Itse en tainnut ottaa sateella yhtään kuvaa. Pelkäsin, että digikamera kostuu terassillakin ;) Kaunis blondi neiti avoautossa !

  VastaaPoista
 5. Sadekuvia on vaikea ottaakin, jos on hämärää. Ainakaan minun kamerani ei silloin tavoita kunnolla sitä sateen tuntua. Samalla kun aurinko paistaa, näkyy sadekin eri tavalla. Tuolloin kyllä hain kameran tietoisesti sisältä, kun huomasin mahdollisuuden sateen kuvaamiseen.

  VastaaPoista
 6. Käypä katsomassa Palsta #71 postaus:
  http://palsta71.blogspot.fi/2012/11/nuput.html

  Hän on laittanut blogiinsa kauniin kuvan amarylliksestä. Siinäpä meille muille bloggaajille hyvä postausidea. Kuvataaan joulukukkia blogiimme. Sehän oikein sopii puutarhablogiin.

  VastaaPoista
 7. Savea ja papuja. Kävin katsomassa. Joulu on tosi lähellä ja joulun jälkeen onkin jo lähes kevät. Tai ainakin siemenluettoiloita voi ryhtyä ihmettelemään.

  VastaaPoista