sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Viikonlopun saldoa

Ostettu naapurilta katukirppiksellä kukkia, eikös nämä olekin esikoita?


Löydetty omalta pihalta mysteerikasvi viime syksyn raivauksien jälkeen. Nätti on. Mikä se on? Ja uskaltaako siirtää ihan kukkapenkkiin, ettei tuhoa muita kasveja.Pikkutsinniasta näkyy hyvin siitepölyn määrä. Olenkohan väärässä vai onko tänään keltaista siitepölyä ollut jo vähemmän ilmassa.

Kasvimaata perustettu. Hyttysiä on vaan niin hurjasti, että apulainen joutui lähtemään kesken sisälle. Minun selkäni, jalkani ovat ihan pahkuraisia. Onneksi on olemassa allergialääke, jota voin käyttää, muuten voisi olla taas kasvotkin aika kirjavat. Kesän huonoja puolia ei ole paljon, hyttyset kuuluvat ehdottomasti niihin.


Yllä olevassa kuvassa on goji-marjapensaan alku. Sitä kasvatettu pienestä taimesta pari kuukautta sisällä, nyt se on päässyt jo ulos. Taustalla rikkaruohoja..

Myös esikasvatetut kuukausimansikan taimet ovat päässeet jo paikalleen ja näkyy jo punaista.


Viikonloppuna on tehty paljon pihahommia, pidetty kirppistä, keitetty ensimmäiset raparperikiisselit, tapettu hyttysiä sekä ulkona että sisällä. Ja sisällä myös öisin. Käyty satamassa jäätelöllä, syöty jäätelöä kotona, huomattu ekat vaarat auringon uv-säteilystä ja googletettu ohjelma, jota olen odottanut: http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/italian-puutarhoissa

Tästä olisi mukava jatkaa vapaalla olemista, mutta arki alkaa ja päivät menevät taas sisätiloissa.

EDIT: mysteerikasvi onkin metsäkurjenpolvi, joka löytyi omalta pihalta. Nyt harkitsen sen siirtämistä vähän enemmän näkösälle.
EDIT: Ei kun mysteerikasvi on puna-ailakki..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti