torstai 3. toukokuuta 2012

Lisää matkakuvia, Efteling

Efteling on uskomaton huvipuisto. Uskomaton kaikenkaikkiaan. Jos on vieraillut vain suomalaisissa huvipuistoissa kuten me voi lennähtää pyllylleen pelkästään parkkipaikan koosta. Ja tässä postauksessa on muutakin kuin luontoa.

Ensimmäinen tutustuminen tähän paikkaan tapahtui kyllä hieman ruuhkaiseen aikaan. Samaan aikaan koululaisten kevätlomaviikko (28.4.-6.5.12) + kuningattaren päivä (30.4.12) + vain 20% mahdollisuus sateeseen eli loistava sää. Sää oli aurinkoinen ja sateeton ja suomalaisittain tuntui ihan erityisen lämpimältä kesäkuulta ja ihan pari muutakin vierailijaa oli matkalla kohteeseen. Koska kuski oli aito alankomaalainen, ei tarvinnut mennä Italiaan kuuntelemaan torven soittoa ja ikkunoista toisille autoilijoille huutelua. Liikenneruuhka alkoi jo moottoritieltä ja ihan vähän kävi sääliksi ihmisiä, jotka sieltä sumpusta yrittivät päästä kotiinsa tai töihinsä.

Suomalaisista huvipuistoista poiketen, on tuolla valtavat kävelymatkat. Juomaa ja jonkinlainen kärry pienille on loistava yhdistelmä. Meidän energinen 4,5-v jaksoi kyllä matkat kävellä, juoksemista piti ruuhkassa vähän rajoittaa. Me ehdittiin paikasta nähdä ehkä puolet, vaikka porukka olikin jakautunut kahtia. Hurjimpiin ja vähemmän hurjiin. Kaikille jotain. Paikassa työskentelee varmasti myös useampia puutarhureita.

Matka parkkipaikalta portille oli jo jonkinlainen. Tässä olemme jo suhteellisen lähellä porttia.

Osassa puiston eri paikkoja ei ollut ns. laitteita, vaan lapsille kaikkea, mitä pystyy itse käydä kurkkimassa ja osallistumassa. Näimme myös tyypin, josta Tähkän Lauri on ehkä saanut hiusmalliinsa vaikutteita.

Prinsessa Ruususen linna oli kyllä romanttinen ja kaunis.

Ja Ruusunen sekä muu henkilökunta oli vielä unten mailla. Satavuotinen uni ei kai vielä ollut loppunut, kun puisto on vasta 60 vuotta vanha.

 Näimme myös puiston suurta kokoa vasta kunnolla yläilmoista. Yllä oikealla oleva laite (puun takana) ei roiku ilmassa, vaikka siltä näyttääkin. Se meni korkeammalle kuin kuvassa ja sieltä näki paljon. Oli siis näköalapaikka, ei ollut hurjaa menoa.

Näimme suuren puistoalueen. Tuo pilkistävä linna oli 1001 yhden yön satujen linna. Ja tuossa välissä muutama muu asia puiden välissä.
Ja tuo alla oleva logo oli tehty tulppaaneista. Ihan pari sipulia oli istutettu.. Näytti olevan vähän kaiken värisiä, myös lähes mustia tulppaaneja.

Eri asetelmiin, eri puolille oli laitettu tulppaaneja.


Koska oranssi kuuluu kuningattaren päivään, oli kukissa tähän aikaa oranssia näkyvillä.

Laitteissa olisi ollut hauska itsekin pyöriä enemmän, mutta sattuneesta syystä jonot olivat ajoittain piiitkäät. Rauhallisempaa kyytiä saimme veneajelulla, jossa veneet kulkivat kiskoja pitkin ja näimme ihan läheltä suoraan vesilintujen pesiin ja pieniä suloisia poikasia niissä.
Radan varrella oli kaunista nähtävää yllin kyllin.

Paljon oli kuvia kamerassa, mutta osa jää ihan perhealbumiin.

Menemme taatusti tuonne vielä uudestaankin. Silloin:
- lähdemme matkaan kukonlaulun aikaan
- syömme autossa tukevasti oli vähän mautonta ja ylihintaista ruokaa kuten rakkaassa kotimaassakin
- ja olemme ennen aukioloaikaa portilla
- ja olemme ostaneet liput etukäteen
- olemme tarkistaneet, että paikalliset lapset istuvat taatusti koulunpenkillä
- Alankomaissa ei ole loma-aika eikä kansallinen vapaapäivä
- tarkistamme erikoisaikataulut ym netistä etukäteen
Perille päästyämme
- jakaudumme joukkueisiin lasten ikätason mukaan
- ja syöksymme kartta iskostettuna päähämme heti siihen hurjaan vuoristorataan, johon tällä kertaa olisi pitänyt jonottaa 80 minuuttia, pienemmän kanssa jonotamme johonkin vastaavaan
- ja jätämme viimeiseksi kohteiksi ne paikat, joissa voi olla jonottamatta kuten satumetsän tai lasten labyrintin ja tonttujen mökit ja kaiken ihan pliisun pliisu ei tarkoita lällyä, vaan sellaista, mistä ei mene vatsa tai pää sekaisin
- otamme yhä mukaamme kaikille varapaidat ja talouspaperia. Tällä kertaa sain itse puun alla istuessamme muhkeat linnunpaskat päähäni ja selkääni. Alankomaalaisittain oli onnekas. Sanonta on keksitty vain lohdutukseksi. yök.
- tarkistamme, että käteistä on tai visalla on limittiä päivästä ei selviä ilman ruokaa ja jäätelöä
- tarkistamme, että kamerassa on patterit sekä muistikortissa tilaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti